• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

8 начина да изберем подходящите душ кабини за мокрото помещение

Душ кабините са един прекрасен и модерен начин да създадете уют, топлина и комфорт в банята. Те идват на помощ, когато желаете собствено кътче за отпускане и пълноценен релакс в пределите на дома. Съвременните душ кабини предлагат всякакви решения за банята, което не ограничава избора и е в състояние да задоволи всеки вкус. Въпреки това съществуват няколко базови правила, които е редно да съобразим при оглед и закупуване на душ кабина за мокрото помещение и в днешната ни статия ще поговорим по-конкретно за това.

На какво трябва да обърнем внимание при избор на съвременните душ кабини:
1. Формата – най-разпространените форми при производството на днешните душ кабини са овална, квадратна и правоъгълна. Формата е важна, тъй като от нея зависи доколко моделът ще бъде удобен за използване и дали ще пасне на самото помещение. Когато избираме, е необходимо съобразим дали и най-големият член на семейството ще има достатъчно пространство в една овална, квадратна или правоъгълна душ кабина. Това е важно, за да не се изпитва дискомфорт и напрежение по време на нейното използване. Най-голямо пространство предлагат правоъгълните душ кабини, но трябва да съобразите това с размерите на помещението.
2. Размерите – излишно е да споменаваме, че се налага първо измерване на помещението с цел закупуване на най-подходящата душ кабина. Бъдете реалисти и се ръководете от практичността и особеностите на помещението, вместо от тенденциите. 
3. Дизайнът и дебелината на стъклото – днешните душ кабини се предлагат с разнообразен дизайн на стъклото – рисувано, матирано или прозрачно. Изборът на вид стъкло е изцяло личен избор, воден от собствените предпочитания. Колкото до дебелината на стъклото, е добре да избирате душ кабини със стъкло между 6 и 8 мм. Подсиленото стъкло е много по-устойчиво на температурни промени.
4. Начинът на монтаж – с поддушово корито или без.  Днес можете да намерите модели с корито или такива, които предлагат директен монтаж върху подовите плочки. Тук отново е въпрос на личен избор.
5. Позиция на дръжките на вратите – дръжките могат да предложат ляво или дясно отваряне на вратите. Отново съобразете особеностите и спецификите на мокрото помещение.
6. Тип врата – плъзгаща или отваряща се. Съвременните производители на душ кабини са се погрижили за всичко, включително и за удобството при отварянето на вратите. Освен плъзгащи се, може да се спрете на модел с отварящи се навън или навътре врати.
7. Хромираното покритие на елементите – тъй като банята е помещението с най-много използвано количество вода, е важно да обърнем внимание на профилите и придружаващите елементи. Хромираното покритие е от значение, тъй като осигурява по-лесно почистване и предпазва от преждевременно олющване.
8. Функционалност и екстри – на днешния пазара се предлага огромно разнообразие от душ кабини с най-различни функции – радио, седалка, хидромасажни джетове, различни смесители, душове и др. Подобни допълнения могат значително да променят начина, по който се чувстваме след дълъг ден. Въпреки това помислете дали имате реална нужда от тях.
С информацията, която предоставихме дотук, се надяваме да сме улеснили избора Ви и да сме били максимално полезни. Не забравяйте да се ръководите от собствените нужди, да се консултирате със специалисти и да се доверявате на доказани производители, когато закупувате душ кабина за банята.