• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Функционалност и практичност при модерните смесители за кухня

За кухнята понякога се говори като за душата на къщата. Там е мястото, където прекарваме голяма част от времето си, където съхраняваме и приготвяме храната си и където по най-добрия начин можем да развихрим кулинарните си способности. Ето защо е важно да се чувстваме уютно там, а за да се случи това е важно кухнята да бъде функционална и удобна. Именно заради това всеки елемент в нея трябва да бъде внимателно подбран. По този начин се гарантира комфорта и удоволствието на всеки, който я използва. Несъмнено един от най-важните компоненти се явява смесителя за кухня.
Първоначално не се обръщало голямо внимание на смесителите за кухня. Тяхната единствена функция била да смесват топлата и студена вода и да определят силата на струята. В новата и модерна кухня обаче не е така. От огромно значение са функционалността и практичността на един смесител. Ето защо водещите производители постоянно усъвършенстват продуктите си с цел на максимален комфорт, хигиена и естетика. Категорията смесители за кухня включва най-голямо разнообразие от видове по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и материали. Монтажът може да се извърши на стена или на самия плот. Но отдавна стенния монтаж не се радва на същата популярност както в миналото. Причините за това са не само ограничените възможности за избор на дизайн, но най-вече липсата на удобство при използването. Ето защо предпочитани са стоящите смесители за кухня.  Разнообразието при тях е голямо. Най-често те са с една ръкохватка, със завъртането, на която се настройва желаната температура и сила на струята.
Друг определящ фактор по отношение на конструкцията е наличието на керамична глава, която осигурява устойчивост и здравина, предотвратявайки нежелани течове.
Плавното управление на съвременните смесители за кухня се дължи на една специална технология, наречена SilkMove. Тя гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както гладкото и безпроблемно управление дори след години.
Новите смесители за кухня са съобразени с концепцията за пестене. Те грижливо икономисват вода и енергия, което ни най-малко не е за сметка на качеството на смесителя. Такава е технологията ColdStart, при която при средно положение на ръкохватката тече студена вода. При необходимост от топла вода, ръкохватката се завърта наляво и течащата вода постепенно се затопля. По този начин се спестява не само вода, но и енергия, тъй като нагревателя не се задейства, когато това не е необходимо. Тази система ни предпазва и от нежелано изгаряне.
Безопасността у дома е от огромно значение. Именно заради това модерните смесители за кухня разполагат с функцията ColdBody. Тази технология поддържа тялото на смесителя студено, независимо от температурата на течащата вода.
Двата най-важни аспекта, на които залагат съвременните смесители за кухня са практичност и функционалност. Ето защо много модели смесители за кухня са с издърпващ се шлаух. Основното предимство на този вид смесители за кухня е допълнителния шлаух, който позволява изтеглянето на чучура и дава възможност за лесно извършване на множество манипулации при измиването на посудата.
Още нещо, което е от голяма полза при новите смесители за кухня, е технологията Zero. Това означава, че тялото на батерията не отделя олово, като осигурява чиста и безопасна вода.
Друго нещо, което е от значение при модерните смесители за кухня е добрия външен вид. Хромираното покритие се е заело с тази задача. То не позволява натрупването на замърсявания, петна и котлен камък, придавайки невероятен блясък на батерията. Освен разпространените хромирани батерии, пазара ни предлага и голям набор от различни цветни смесители, които създават напълно нова и освежена обстановка.
Сами се убедихте от какво огромно значение е функционалността на един смесител и колко много проблеми можете да си спестите с правилното му избиране. А каква по-голяма емоция от това, кухнята да отразява вашето въображение и вкус, съчетавайки в себе си красота и функционалност.