• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвършенство до най-малкия детайл – смесители за баня

Всеки човек търси спокойно и уютно място, в което да се усамоти след натоварения си ден. Домът е това място, в което човек прекарва голяма част от живота си. От важно значение е визията и комфорта, които създава той. Всеки един от нас си има определено кътче в дома, в което обича да прекарва повече време. В него човек се опитва да се отпусне, релаксира и да остане с мислите си. Дали ще е кухнята, всекидневната, спалнята или банята, това няма значение, когато човек е вложил добър вкус в обзавеждането на тези помещения.
Едно от най-предпочитаните места за отдих и почивка, това е банята. Колкото и учудващо да звучи, в нея хората обичат да стоят с часове.  В нея човек измива стреса, премахва умората и се зарежда с нови сили за живота. Взимането на душ може да бъде прекрасно изживяване, благодарение на модерните смесители за баня. Често са пренебрегвани, въпреки тяхната важност при обзавеждането на всяко мокро помещение.
Всяка баня трябва да бъде качествено и красиво проектирана. Всеки детайл допринася за атмосферата, която искате да създадете. Важно място във всяка баня, заемат съвременните смесители. Предлагат се стенни или монтирани на самата мивка. Не чак толкова популярни са стенните смесители за баня, тъй като монтажът им е по-труден и изисква продупчване. При стоящите смесители се наблюдава повече интерес и голямо разнообразие на модели. Монтажът им е бърз и лесен.
Има едноръкохваткови и двуръкохваткови смесители за баня. Предпочитани в момента са едноръкохватковите, благодарение на богатото разнообразие във визията и отличните характеристики и функции, които предлагат. Те създават усещане за комфорт и улеснение при употребата им. Дават ни възможност с едно движение на ръката да контролираме силата и температурата на водата. Основен важен елемент при лекотата на работа и издръжливостта на батерията е керамичната глава. Благодарение на керамичният затварящ механизъм, пускането и спирането на водата се контролира с приплъзването на две пластини. Керамичната глава предпазва от нежелани течове и капки. Друг важен елемент при смесителите за баня е покритието им. В момента се наблюдават редица подобрения. Предлагани са смесители за баня с нов тип покритие – хромирано. Това покритие предпазва батерията от натрупване на котлен камък, замърсявания и петна. Почиства се лесно, бързо и безпроблемно, благодарение на хромираното си покритие, смесителите запазват своя блясък.
Важна функция при новите смесители за баня е технологията “CodlBody”, която поддържа тялото студено, дори при използването на топла вода и така предотвратява от нежелани изгаряния. Друга функция спомагаща за безопасността е „ColdStart”. Тя гарантира, че при средно положение на ръкохватката ще потече студена вода. По този начин се спестява вода и енергия, тъй като нагревателят не се задейства, когато не е необходимо.
Няколко са основните видове смесители за баня – за мивка, за душ, за вана, за вана/душ и термостатични. Батериите за душ и вана допринасят за пълният релакс и удоволствие при използването ми. Благодарение на съвременните смесители за баня, взимането на душ се превърна в истинска наслада. Те отмиват както натрупалите се негативни емоции, така и умората.
Не на последно място при модерните смесители за баня е важен и дизайнът. Предлагат се в различна форма, модел, размер и цвят. Създайте красива и качествена баня със съвременните смесители, които са предлагани на пазара. Всяка баня заслужава нужното внимание, за да изглежда модерна, елегантна и да е с отлично качество. Съвършенство до най-малкия детайл, който ни отвежда към вселена, управлявана от технологии, това са съвременните смесители за баня.