• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвременният гранитогрес – гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация

Думата „дом“ кара всеки един от нас да мисли за нещо красиво, изпълнено с много нежност и любов.  Това е мястото, където се чувстваме уютно и сигурно, мястото, където усещаме топлината и обичта на най-близките ни хора. Или иначе казано нашият дом е нашата крепост. Точно поради тази причина всеки човек иска домът му да изглежда изискан и красив, да е в крак с последните модни тенденции. Наблягайки обаче само на визия, много от нас често допускат грешката да пренебрегнат някои основни правила при ремонтирането. Една от най-честите грешки е избора на подова настилка. Пренебрегвайки много фактори, хората често се спират на облицовъчни настилки, които са ги спечелили с ниска цена или неустоим дизайн. Не трябва обаче да забравяме, че при изграждането на един дом се търси не само естетика, но и функционалност. За да успеем да съчетаем функционалност и естетика в едно, правилният избор за нас е облицовъчната настилка гранитогрес.
Това е вид настилка, която по своите технически характеристики се доближава много до естествени материал гранит. От там идва и негово име – гранитогрес. Важно е да се знае, че съвременният гранитогрес е изкуствено създаден материал, който се получава при високотехнологичен процес. В състава му влизат основно бяла глина и добавки от фелдшпат, кварц и други материали. Добре смесената суровина се пресова при много голямо налягане и се изпича при висока температура 1200о-1300оC. Като резултат се получават много плътни плочки с еднородна структура, която придава голяма твърдост на продукта, механична устойчивост, ниска водопоглъщаемост, устойчивост на замръзване и високи температурни амплитуди. Едно от най-важните качества на плочките гранитогрес е ниската му пористост. Поради липсата на пори по повърхността, водата няма как да навлезе във вътрешността на материала и да го разруши. В следствие от това идва и феноменалната му твърдост. Той се отличава с голяма механична устойчивост, в сравнение не само с керамичните плочки, но и с естествения камък. Устойчив е на надраскване, издържа на тежък пешеходен трафик било то жилищни или търговки обекти, изключително здрав е, което го прави чудесен избор за облицоване, както на вътрешни, така и на външни пространства.
За постигане на желания цвят гранитогрес, в суровата маса се прибавят минерални пигменти, които придават вид на природен гранит. Така цветът е разпределен из цялата дебелина на плочката, което му придава еднородна структура. По този начин се постига едно огромно разнообразие от цветове и дизайни. На пазара се предлагат видове гранитогрес с имитация на паркет, камък, седеф, бетон, мрамор, текстил. Може да намерите дори плочи, подредбата на които имитира тухлена стена. Важно е да се знае, че плочките гранитогрес не изменят цвета си с времето, те са устойчиви на киселини и основи, не горят и са екологично чисти и безопасни.
В зависимост от покритието си, плочките гранитогрес могат да бъдат разделени на четири основни групи – с матирана повърхност, с полирана, гланцирана и релефна. Най- широко използван е гранитогресът с матирана и полирана повърхност.
Полираният гранитогрес се отличава със своята вдъхновяваща визия и невероятната емоция, която предизвиква у своя наблюдател. Много важно предимство на полирания завършек е, че прави повърхността на плочките изключително гладка и това не позволява задържането на каквито и да било петна или замърсявания. Почиства се изключително лесно и бързо. Матирания гранитогрес се използва там, където освен стилно излъчване, се търси и допълнителна здравина и устойчивост. Макар да не притежава този луксозен вид, като полирания, повърхностите, облицовани с матиран гранитогрес са лесни за експлоатация, като вероятността да ги нараните е изключително малка.
Доверявайки се на модерната настилка гранитогрес, Вие ще осигурите, както усмивките по лицата на своето семейство, така и топлината и комфорта, нужни за един дом.