• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвременните смесители за кухня – комфорт и функционалност в дома

Когато планираме новият интериор на кухнята се фокусираме най-вече върху естетиката и някак на заден план остава удобството и сигурността, с които често правим компромиси. За да постигнем функционалност и практичност обаче е нужно всеки елемент при обзавеждането на кухнята да е добре подбран. Тук се явява смесителят за кухня, който всеки от нас използва в ежедневието си, но често го забравя. Той е неизменна част от дизайна на кухнята, придавайки цялостен и завършен вид на помещението. Днес пазара предлага голямо разнообразие от смесители за кухня. Те са с иновативен дизайн, функционални и пестят водните ресурси.
На какво трябва да обърнем внимание, когато избираме смесител за кухня?
Съвременните смесители за кухня включват голямо разнообразие от видове по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и материали. Когато избираме модел, трябва да се съобразим с всичко изброено, за да стигнем до правилното решение. Монтажът е първото нещо, на което се спираме. В миналото се е залагало повече на смесители за кухня със стенно монтиране, но вече не се радват на същото внимание. Проблемът с този тип монтаж са ограничените възможностите при избор на дизайн, не е удобен и отнема много време за поставяне. Затова най-предпочитани са стоящите смесители за кухня. Те се монтират бързо и лесно, без дупчене и нерви. Ето защо разнообразието при тях е толкова голямо. Друго важно е вида на батерията, дали тя ще се контролира с един кран или два. В миналото и сега най - разпространени са двуръкохватковите смесители за кухня. Предимството при тях е, че могат да се поставят на желана височина и всички модели от този тип разполагат с въртящ се чучур, който може да се подменя. Въпреки това едноръкохватковите модели набират популярност. Част от причините, които ги правят предпочитани са: бързо достигане на желаната температура, чувствителност при настройка на вода и налягане, икономичност и лесен монтаж. Те предлагат красив дизайн, който се адаптира към всеки стил на кухня и задоволява всяко капризно око. Важен елемент, който допринася за лекотата на работа и издръжливостта на батерията е керамичната глава. Благодарение на нея се избягва риска от протичане и се удължава живота на живота на самия смесител за кухня.
Какво още трябва да знаем? Важно е управлението на батерията да става плавно, това може да се случи с помощта на съвременната технология „SilkMove“. Тя гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, както и гладкото, безпроблемно управление. Новите смесители за баня са съобразени с тенденцията за пестене на вода, което ни води до функцията „ColdStart“. Тя гарантира, че при средно положение на ръкохватката ще потече студена вода. По този начин се спестява не само вода, но и енергия, защото нагревателя не се задейства, когато не е необходим. Модерните смесители за кухня разполагат с технологията „ColdBody“, при която тялото на батерията е студено, независимо от температурата на течащата вода. Това е важно, когато отглеждате малки деца, защото така избягвате нежелани инциденти. Именно заради децата и възрастните е важно също водата, която пият да е чиста и да няма наличие на олово. За това се грижат новите модели разполагащи с технологията „Zero“.  Разработена на базата на модерни вътрешни водни пътища, благодарение на които пием чиста вода без наличие на вредни метали в нея. Много от последните модели смесители за кухня имат и функцията „EcoJoy”. Тя намалява разхода на вода и енергия, без да прави компромис с удоволствието от съприкосновението с водата. Тоест водната струя се обогатява с въздух като по този начин се пестят водни ресурси, но без това да е за сметка на качеството и удобството. Освен на функции новите смесители за кухня залагат още на практичност и комфорт. Точно заради това някои модели разполагат с издърпващ се шлаух, който дава огромна свобода на движението. Това е от особена важност при наличието на две корита.
За финал изключително важно е да се обърне внимание на добрият вид на батерията. За това се е погрижило хромираното покритие, което не позволява натрупването на замърсявания, петна и котлен камък, придавайки невероятен и изящен блясък. Освен хромирани батерии, на пазара все по-често се предлагат модели с различни цветове, които създават една напълно нова и освежена обстановка. Те имат висококачествено прахово покритие, което гарантира добрата визия на смесителя. Направете престоя в кухнята приятен и комфортен, избирайки смесител за кухня с добра функционалност и естетическа визия. Заложете на качествен продукт, който да промени изцяло живота Ви към по-добро.