• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвременните мебели за баня – идеалното решение за едно перфектно обзавеждане

Обзавеждането и декорацията на малки помещения винаги е било предизвикателство и изисква да подходим по-креативно в избора на цветова палитра, мебели и електроуреди, съобразявайки се изцяло с ограниченото пространство. Банята е именно едно от тези помещения, които изискват по-специално внимание. Дори и малка тя може да бъде функционална и в нея може да се намери място за всичко необходимо за един финален завършек. Именно заради това обзавеждането на модерната баня е немислимо без мебели. Те са се превърнали в неразривна част от обзавеждането на мокрото помещение, заради своята практичност, компактност и елегантно излъчване. Изчистени линии, семпло цветово съчетание, комбинация от различни мотиви придават на мебелите истински завършен вид. За това е много важно да изберем най-подходящия комплект за нас, който да се впише идеално към цялостния интериор на помещението. На първо място е важно да изберем материала, от който са изработени. А какъв ще бъде той зависи изцяло от това къде ще бъдат разположени те. Дали ще бъдат изложени на директна водна струя или ще бъдат изцяло отделени от поддушовото пространство.
На пазара се предлагат два вида мебели за баня в зависимост от материала на изработка – МДФ и ПВЦ. МДФ мебелите са изработени от влагоустойчив материал. Те са предназначени за влажни помещения, но без да бъдат директно обливани с вода. МДФ материалът, използван за производството на мебели на баня, се обработва със специални грундове и бои, които му придават допълнителна устойчивост срещу влагата. Много важно предимство на МДФ мебелите за баня е, че естеството на материала позволява създаването на по-заоблени и нестандартни форми. Това прави възможно производството на мебели за баня с впечатляващ и интригуващ дизайн, който да допълни цялостната визия на мокрото помещение.
Другият популярен вид са ПВЦ мебелите за баня. Този материал се характеризира с висока водо- и влагоустойчивост. Той отново е обработен със специални бои и грундове, които засилват неговите характеристики, и гарантират, че в процеса не експлоатация мебелите няма да се раздуят или повредят. ПВЦ мебелите са предпочитани в случаите, когато банята е малка и е възможно част от мебелите да бъдат изложени на директна водна струя.
Разнообразието от мебели за баня на пазара наистина е огромно и дава възможност да осъществите и най-смелите си идеи и мечти.
През последните години особено много се наложиха конзолните мебели за баня. Те се монтират директно на стената, като осигуряват повече пространство в банята и създават усещане за динамика и раздвиженост. По този начин се спестява и доста време при почистването на банята, тъй като при този вид мебели липсват стандартните за другите модели крачета.
Съвременните мебели за баня се отличават с редица нововъведения, чиято цел е направят престоя ни в банята по-ползотворен и приятен. Голяма част от горните шкафове са с вградено LED осветление или LED лунички. При по-съвременните модели стандартния контакт е заменен с инфраред сензор за включване и изключване на осветлението. При някои модели има тъч бутон, който регулира светлината. Несъмнено една от най-предпочитаните иновации  при съвременните мебели за баня е така нареченият “soft close” механизъм. По своята същност това е технология за плавно и безпроблемно затваряне. По този начин се избягва опасността от силно затваряне или затръшване на вратичките, което би могло да доведе до тяхната деформация. Производителите на мебели за баня използват тази технология, както при горните, така и при долните шкафове.
Несъмнено съвременните мебели за баня спомагат за по-добрата организация на тоалетните принадлежности, както и на организацията на цялото мокро помещение. С правилно подбрания модел си гарантираме стилна и изящна визия, която ще задоволи дори най-претенциозния и изтънчен вкус.