• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвременните душ кабини – уют и комфорт

Домът е мястото, което събира хората, внася им уют и комфорт. Всеки един от нас си има определено кътче от дома, в което се чувства най-удобно. Това може да е кухнята, всекидневната, спалнята или банята.
За много хора банята е най-приятното и релаксиращо място от цялото жилище. Там човек може да прекара часове доставяйки си удоволствие и спокойствие, пренасяйки се в мислите си.
Всяка баня заслужава своето внимание, за да изглежда модерна, красива и удобна за употреба. От важно значение във всяко мокро помещение са мебелите и аксесоарите, които допълват мястото. Прекрасен избор за банята Ви са модерните душ кабини.
Първоначалната цел на душ кабините, е била да разделят помещението на две зони – мокро и сухо. С времето се забелязват редица промени при душ кабините.
За да монтирате Вашите кабини, първо е нужно да направите план на помещението. Да прецените имате ли възможност за по-голяма или ще се задоволите и с малка. Основен елемент при монтирането на душ кабини е поддушовото корито. Предлагат се различни видове от пластмаса, порцелан, камък и композитни материали.
При всеки един вид може да се избере готова кабина, или да се изработи спрямо
изискванията Ви. Ако решите да изградите прагче , от значение е наклонът, който трябва да е навътре, за да избегнете изтичането на вода при къпане. Имате възможност за линейни сифони, ако не желаете праг или корито. Монтират се безрамкови кабини, които се поставят директно върху плочките и стената.  
Нека споменем най-основните предимства при съвременните душ кабини. На първо място, това е контролът над водните капки. Новите душ кабини са предпочитани пред ваните, благодарение на многото предимства, които предлагат. Съществуват два вида кабини – отворени и затворени. При отворените няма покрив. Докато при затворените кабини, има покрив и стени от всичките страни. Разделят се на обикновени и многофункционални.
Многофункционалните душ кабини предлагат хидромасаж, арома-, хромо-, звукотерапия, парна баня, тропически душ и други приятни изживявания.
Благодарение на тях имате възможност да отпуснете тялото си и да се почувствате като нов човек. Хидромасажът е с определен брой дюзи и джетове, които имат възможност да се насочват. Те могат да бъдат използвани за тила, гърба и кръста, ходилата и краката,  в зависимост от разположението им. Хидромасажният панел разполага и с термостатичен смесител. Той поддържа температурата на водата. Чрез управляващия панел, избираме различните функции,  като контрола на силата и струята на водата.
При някои модели затворени душ кабини има и парна баня. Произвежда се пара от генераторът, която влиза в кабината през специален отвор. Предимството от вземането на парна баня, е почистването на тялото от токсини. Изпаренията на водата имат положително влияние върху някои болести като астма, бронхиални инфекции, простуда и др. Повишаването на телесната температура влияе добре над циркулацията на кръвта. По този начин човек става по-енергичен и с по-хубава кожа. 
За достигането на пълна наслада при използването на душ кабини, трябва да споменем и наличието на цифров панел, който управлява FM радиото, безжичния телефон и CD- плейъра.
Изживейте всяка една минута от живота Ви по прекрасен начин. Без компромиси и излишно напрежение. Превърнете банята Ви в произведение на изкуството.