• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Съвременните душ кабини – лукс и изящество

Банята е кътчето от дома, където да се отдадем на отдих и релакс. За да може да постигнем този ефект, тя трябва е обзаведена красиво и практично, предлагайки ни функционалност, с която да постигнем максимално приятно изживяване за времето прекарано в нея.
В тази статия ще Ви запознаем с един от най-големите и важни елементи в мокрото помещение, а именно душ кабините. По-конкретно ще обърнем внимание на мултифункционалните душ кабини, които предлагат голям набор от различни механизми, с които да превърнат обикновено вземане на душ в едно истинско SPA преживяване.
Един от основните фактори, на които трябва да обърнем внимание, когато избираме душ кабина е размера на банята. Производителите на съвременните душ кабини предлагат огромно разнообразие от размери, така че те да могат да покрият нуждите дори на най-малката баня. В зависимост от даденото ни пространство, се определя и формата на кабината. Когато банята е голяма на практика няма ограничения за формата и размера й. От друга страна при малките бани има ограничение с което е важно да се съобразим. За такова пространство най-практични са овалните душ кабини с плъзгащи се врати. Те са предназначени за ъглов монтаж, което спестява допълнително пространство от помещението. Освен различни форми, все повече от модерните душ кабини се изработват от профил с хромирано покритие. Този тип покритие не позволява събирането и задържането на котлен камък и петна, запазвайки добрата визия на профила за по-дълго време. Освен профила, вече не се предлага само стандартното прозрачно стъкло. Все повече модели душ кабини притежават матирано стъкло или ръчно рисувано, което от своя страна представя различни, нестандартни и красиви орнаменти.
Но стига за изработката на душ кабините, нека се насочим към голямото разнообразие от функции, които ще пленят ума, духа и тялото ни. Нека започнем с хидромасажната система. Всяка една мултифункционална душ кабина разполага с хидромасажен панел. В зависимост от модела, хидромасажния панел може да има различен брой хидромасажни дюзи, които да се грижат за отделните части на тялото. Те могат да бъдат използвани за тила, гърба, кръста и зоните отстрани на тялото. Някои модели душ кабини разполагат и със специален хидромасажен джет за краката и ходилата. Следващия отличаващ се елемент е парогенератора. Той произвежда пара, която ни позволява да се възползваме от предимствата и ползите, които ни дава истинската парна баня. Тази функция спомага за отпускането на тялото, освобождавайки напрежението и стреса от него. Водните изпарения са изключително полезни и имат благоприятно въздействие на хора с астма, раздразнение на синусите, алергии, бронхиални инфекции и други. За да може съвременните душ кабини да ни предложат максимално удоволствие, те разполагат и с други функции, които допринасят за приятното ни и пълноценно изживяване. Такива технологии са хромотерапията, ароматерапията и звукотерапията. Теорията на хромотерапията приема, че различните цветове влияят по различен и благоприятен начин на нашия организъм. Затова тя предлага инсталирана светлинна система, позволяваща ни да се възползваме от множеството положителни ефекти на цветовия спектър.
От друга страна арома- и звукотерапията ще подпомогнат приятното преживяване с успокояваща музика и благоуханни аромати, които ще отпуснат не само тялото, но и ума, премахвайки натрупаното напрежение и стрес от изминалия ден.
Неизменно модерните душ кабини разполагат със способността да създадат атмосфера, в която да се усамотим и отдадем на неповторими изживявания. Благодарение на тях може да се наслаждаваме на различни функции, възползвайки се от благоприятните им ефекти върху тялото. Съвременните душ кабини са елементът, който ще преобрази нашия живот, помагайки ни да се отдадем на пълен релакс и комфорт.