• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за кухня – функционалности

Един от основните елементи в нашата кухня са смесителите. Те са едни от най-често използваните приспособления във всекидневието ни. Освен да са красиви и да подхождат на дизайна на кухнята, трябва и да са качествени и функционални, за да улесняват работата ни с тях. За разлика от старите смесители за кухня, на които се е гледало просто като техническо устройство за използване на вода, при новите се обръща по-голямо внимание както на функционалността, така и на дизайна. Традиционните двуръкохваткови смесители, регулират поотделно постъпването на топла и студена вода. Техния недостатък, е че в началото подават или много топла или много студена вода, при което достигането на желаната температура отнема доста време и по-голям разход на вода.
Новите и модерни смесители за кухня променят тези недостатъци, преминавайки към едноръкохваткови. Благодарение на функция „SoftTurn“ боравенето с ръкохватката става плавно и безпроблемно, което прави работата със смесителя по-лесна и удобна. При едноръкохватковите смесители за кухня, подаването или прекратяването на водата, се случва само с едно движение - нагоре или надолу. При новите смесители за кухня температурата и мощта на водата се контролира автоматично и при следващото пускане остава същата.
Смесването на водата при новите смесители за кухня се случва с помоща на керамичен елемент, който гарантира дългия живот на батерията. Благодарение на керамичния елемент, батерията подава вода меко и плавно, избягвайки износване на елементите и капане на вода. 
Друга основна функция на сегашните смесители за кухня е много подходяща за хора, които се стараят да са икономични по отношение разхода на вода, а именно функцията “AirPower”. Тя се грижи да обогатява водата с въздух, благодарение на което не само се премахва излишния разход на вода, но и самата струя става по- пълноценна и се работи по-добре с нея.
Новите смесители за кухня се предлагат с подобрени покрития, които запазват добрия външен вид и безупречна визия за по-дълго време. Вече почти всички кухненски смесители се изработват от неръждаема стомана. Най-използваният материал при изработката на батериите е хромът. Той е най-издръжливият и хигиеничен елемент при производството на смесителни батерии. Благодарение на новата технология на изработка на смесители за кухня, се минимализира отлагането на котлен камък по самото тяло и това го прави по-лесен за почистване.
При новите дизайнерски тенденции в строителството не се обръща особено внимание на кухните и това те да бъдат по-просторни, колкото практични. Затова производителите на смесители за кухня, постоянно обогатяват своята гама продукти, правейки все по-различни по вид смесители, добавяйки им допълнителни функции за по-лесна употреба, както и дизайн, за да отговаря идеално на всеки интериор.
Всеки човек се стреми да превърне своя дом в едно функционално и удобно място. Новите смесители за кухня са направени така, че да отговарят на всички критерии без да е нужно да се колебаете кой ще е по-добър. Пренебрегван факт при смесителите за кухня е тяхната функция за въртене. Смесител с такава функция е много по-удобен, заради свободата, която Ви дава и може да маневрирате както искате. Без да се ограничавате от големината на мивката или струята на водата, може свободно да миете различни плодове, зеленчуци или посуда. Друго основно и удобно предимство на високите смесители за кухня е техният издърпващ се шлаух. Някои типове шлаух са с дължина до 1м. Така имате още по-голяма свобода на движение, защото не е необходимо да се съобразявате с размерите на смесителя. Много от новите смесители се предлагат със специален магнитен механизъм, който помага за бързото и безпроблемно прибиране на главата. Друг интересен и  доста практичен модел е така нареченият смесител – кухненски душ. Той е много подходящ за мивки с две корита. Неговата глава представлява малък и функционален душ, който се издърпва от самия кухненски смесител. Той е достатъчно надежден и може да осигури струя с голям диаметър и в същото време да гарантира много добро измиване, без да изразходи много вода.
Освен функционалност модерните смесители за кухня, предлагат и страхотен избор на дизайни, който ще подхожда на всякакъв вид интериор.