• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за кухня – стил в дома

Нека Ви предложим съчетание между кухненска мивка и подходящи смесители за кухня. Не трябва да се ръководите само от външния вид на продукта и цената. От огромно значение има практичността на даден продукт. Изберете комбинации, които ще покрият Вашите потребности.
Един от основните елементи във Вашата кухня, това е мивката. Изберете такава, която да осигури удобство и функционалност при използване. Също така да се съчетава хармонично с цялостния интериор. Помислете за размера, материала, дизайна и разположението на мивката.
Подходящ материал: често срещани са мивките от неръждаема стомана. Този материал е устойчив на топлина, лесно се почиства от замърсявания и се предлага богато разнообразие.  Прекрасен избор е мивка с матирана повърхност и такава, която намалява звука. Ако държите на изтънчена атмосфера, то подходящи ще са мивките изработени от полимермрамор или от гранит.
Мивки от полимермрамор са с дълъг живот. Те има висока устойчивост на киселини, също така са лесни за поддръжка.
Мивки изработени от гранит – тук се вижда устойчивостта от надраскване. Такива мивки са с гладка повърхност, която отблъсква водата и нежеланите мазнини.
Избор на правилен модел: изберете си с горно или долно вграждане. При горното вграждане се оформя ръб на повърхността на плота, докато при долното се монтира директно в самия шкаф. Не трябва да забравяте дълбочината и диаметърът на коритото, понякога Ви се налага да измиете по-големи съдове.
Избор на подходяща форма – предлагат се в различни форми: правоъгълни, квадратни, кръгли, ъглови, овални. Най-популярни са квадратните и правоъгълните мивки с едно или две корита.
Смесители за кухня – смесителите за мивка представляват механизъм за смесване на топла и студена вода и определяне силата на струята на водата. И при смесителите за кухня разнообразието е огромно по отношение на конструкция, монтаж, функционалност и материали.
Вече не се търсят толкова много смесителите за стенен монтаж, предпочитани за стоящите. Най-често те са с една ръкохватка. Дизайнът им е стилен, безпроблемно ще се впише в интериора на всеки дом. Ако изберете хромиран стоящ смесител, не забравяйте да съобразите правилната височина на чучура и наклона на аератора. Отличен избор за Вашата кухня, са смесители с издърпващ се чучур. Тези смесители предлагат душ функция, състояща се от множество миниатюрни дюзи около аератора. Като основно предимство е допълнителният шлаух, който позволява изтегляне на чучура, както и безпроблемно извършване на множество манипулации при измиването на съдовете. И не на последно място е добре да споменем и сензорните смесители, които са често срещани в много хотели, обществени сгради, а все по-често и в частни домове. Тези смесители разполагат с вграден сензор, който отчита всяко Ваше движение в неговия радиус. Техен голям плюс е именно, активирането им без нужда от докосване. Заради добрата хигиена, сензорните смесители са едни от най- добрите.
Комбинирайки смесители за кухня с кухненски мивки, трябва да се съобразите дали заедно ще си подхождат. Все пак красивата атмосфера влияе на настроението на човек. Превърнете дома Ви в елегантно място като пазарувате продукти от Баня Стил. Богатото ни разнообразие ще Ви помогне да си изберете най-подходящите за Вас неща.
Заповядайте, ние сме на разположение за Вас!