• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за кухня – направете правилния избор за своята кухня

Замисляли ли сте се колко време прекарваме в кухнята? Със сигурност освен закуските, обядите и вечери, всеки от нас отделя допълнително време правейки други неща като учене, семейни сбирки, релакс и други.  Поради тази причина, домакинствата започнаха да се стараят да създават по комфортни и функционални кухни, където с удоволствие да прекарват част от свободното си време. Наясно с това производителите на обзавеждане започнаха да създават още по-голяма и разнообразна гама от продукти за обзавеждане,  които да позволят на всеки потребител да се наслаждава на уютен и стилен дом. Обзавеждането на кухнята е труден процес, които трябва да е добре обмислен, така че да можем да създадем перфектното обзавеждане. В тази статия ще обърнем основно внимание на един от най-малките, но най-важните елементи при обзавеждането на кухнята, а именно съвременните смесители за кухня.
Често при обзавеждането, не обръщаме особено внимание на смесителите и ги избираме последни, без дори да се замислим. В повечето случай гледаме единствено дизайна им и дали ще се впишат чисто визуално в помещението. Не отричаме, че е важно смесителят да се съчетава добре с останалата част от кухнята, но по този начин може да допуснем грешка, пропускайки важни подробности за модела, които след време да ни създадат проблеми или пък да вземем смесител, който не отговаря напълно на нуждите ни, изпускайки друг който не само да отговаря на изискванията ни, но и да ни дава повече.
В следващите редове ще Ви запознаем с основните неща, на които трябва да обърнете внимание при избора на нов смесител.
1. Монтаж
Кухненските смесители имат два типа монтаж – стенен или свободностоящ. Ако преди моделите смесители за кухня със стенен монтаж са били популярни, то те сега биват изместени от свободностоящите. Сега стенните смесители се избират само ако домакинството държи на този тип смесители, иска да спести допълнително пространство или мивката не разполага с отвор. От друга страна модерните свободностоящи смесители за кухня предлагат огромно разнообразие, което в 95% ще покрие изискванията и нуждите на потребителите.
2. Брой дръжки
Както при типа монтаж, така и при ръкохватките се наблюдава промяна, като от стандартните двуръкохваткови смесители за кухня, преминахме към едноръкохваткови. Моделите с една ръкохватка са в пъти по удобни, като позволяват по-лесното настройване на водата, нейната струя и температура. Разбира се любителите на ретро моделите все още могат да намерят уникални смесители с две ръкохватки.
3. Форма на чучура
Чучура на смесителя игра основна роля в неговия дизайн. Той може да е висок или нисък, може да е с изчистена или нестандартна и разчупена визия.  Чучурът може да е с правоъгълна или овална форма. Някои от съвременните модели смесители за кухня, предлагат изтеглящ се чучур, който изключително много улеснява миенето на посуда, плодове или зеленчуци.
4. Функции
Модерните кухненски смесители разкриват много нови функции, правещи работата с тях по-лесна и безопасна. Такива функции са например: ColdStart- която гарантира, че при първоначалното пускане на водата, докато ръкохватката е в средно положение, от батерията ще потече студена вода; ColdBody – подържа тялото на смесителя студено, независимо от това колко гореща вода тече; SilkMove – гарантира прецизен контрол над дебита и температурата на водата, осигурявайки гладко и безпроблемно управление; EcoJoy – намалява разхода на водата и енергията, без да прави компромис с качеството.
Съвременните смесители за кухня разполагат с изключително много функции и предимства, които колкото и да ни се иска не можем да поберем в една статия. Ако сте в етап, в които търсите идеалния смесите за Вашата кухня, то разгледайте нашия сайт Баня Магазин, където ще откриете огромно разнообразие, в което несъмнено се крие Вашият перфектен смесител.