• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за кухня – модерен почерк във всеки дом

Всяка кухня е един различен свят, но истински важното е, че това е Вашият свят. Всеки човек ежедневно се сблъсква със забързаното ежедневие, в което няма достатъчно време, за да обърне внимание на дребните, но важни заобикалящи го неща. След тежкия работен ден, какво по-хубаво нещо, от това да се прибереш в дома си и да му се насладиш. Мястото, което събира хората в един дом, е кухнята. В нея се усеща уюта и топлината от прясно приготвената топла храна. Усещане, което всеки един от нас иска да почувства.
От важно значение за всеки дом е красиво и функционално обзаведената кухня. Тя трябва да е достатъчно удобна и практична, за да може човек да и се наслади и да се развихри в нея. Не са за пренебрегване дребните детайли, които правят едно помещение да изглежда завършено и които му придават собствен характер.
Детайл, който заема важно място в кухнята, е съвременният смесител. Ако не бъде преценен правилно, след време може да създаде проблеми и дискомфорт.
Първоначално смесителите за кухня били предназначени единствено да смесват студената с топлата вода, до достигане на желаната температура. С времето и с бързото развитие на технологиите, съвременните смесители за кухня са изцяло подобрени и модернизирани. Все повече и повече се обръща внимание в избора на подходящи смесители за кухня, като се вземат под внимание редица фактори.
На първо място, това е дизайна, който ни привлича – бляскав, стилен, луксозен. Освен визията, смесителят трябва да бъде съобразен с мивката, в която ще бъде монтиран. Съвременните смесители са стенни и стоящи, в зависимост от тяхното монтиране.
В момента стоящите смесители за кухня леко са изместили стенните, въпреки че и те си имат своите предимства. Наблюдава се голямо разнообразие при стоящите смесители за кухня, което ще задоволи дори най-взискателните вкусове. Често срещани са смесителите с една ръкохватка, позволяващи само с едно завъртане на ръката да настроите желаната температура и силата на водната струя. Бързото достигане на желаната температура ги превръща в по-икономични. При двуръкохватковите смесители за кухня, също се наблюдават редица предимства. Могат да бъдат поставени на желаната от нас височина, което Ви дава свобода при измиване. Имат въртящ се чучур, който безпроблемно може да бъде сменен с друг, ако се наложи.
Всеки един от модерните смесители за кухня е оборудван с керамична глава, която осигурява здравина и устойчивост на батерията, като така предотвратява нежелани течове. Притежават технологията ColdStart, която гарантира, че пускайки батерията на водата, когато ръкохватката е в средно положение, ще започне да тече студена вода. Благодарение на нея не се използва топла вода, когато не е необходимо. Технологията ColdStart ни предпазва от нежелани изгаряния, тя е идеално решение, когато в домът ни има малки деца.
Следваща важна технология е функцията Coldbody. Тя поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода.
Не на последно място по важност е и функцията Ecojoy. Тази технология намалява разхода на енергия и вода, без да променя удоволствието от съприкосновението с водата. Струята на водата е обогатена с въздух, като така се пести воден ресурс, без да се отрази това на качеството и удоволствието.
Хромираното покритие, също е от огромна важност при избора на смесители за кухня. То придава невероятен блясък и предпазва от натрупване на котлен камък. Модерните смесители за кухня са предлагани в различни цветови нюанси, които ще придадат завършеност във Вашата кухня. С модерните смесители за кухня ще внесете в дома си невероятна визия и ще успеете да се насладите на  полезните предимства и функции. Съвременните смесители ще създадат завършеност в кухнята Ви и ще покажат Вашето отношение към детайлите. Стилът и качеството вървят заедно.