• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за кухня – възможност да изразите себе си

В модерния и забързан свят, човекът е обгърнат от работа, сметки и грижи, които така успяват да го завладеят, че доста често потъва дълбоко в дебрите на монотонното и сиво ежедневие.  Много хора се чувстват сякаш губят частица от себе си, от своята неповторимост. Точно поради тази причина с всички сили всеки един човек се опитва да запази своята уникалност. Един от най-предпочитаните и често срещани начини хората да изразят себе си е чрез интериорния дизайн.
Желанието да бъдат различни и да покажат своят личен и неповторим стил се е пренесло дори и до обзавеждането у дома. То е чудесна възможност да покажат своята индивидуалност и стил. Желанието на хората е с влизането в дома да се усети техният собствен  почерк. Предимствата на този модерен свят са, че всеки от нас има възможност да постигне напълно уникален и различен дизайн на всяко помещение в дома си, в което да покаже личния си стил в най-добрата светлина.
Днес ще обсъдим точно определено помещение и точно определен малък и понякога пренебрегван детайл, който обаче е способен да вдъхне изцяло нов живот на дома.
Кухнята е най-важното помещение в жилището. В нея, хората прекарват по-голямата част от свободното си време и за тях е от изключителна важност тя да е многофункционална, модерна и безопасна, а също и да изразява техния стил. При обзавеждането и създаването на перфектния интериор на кухнята е много важно да обърнем огромно внимание на всеки един детайл.
Такъв детайл са именно всички видове смесители за кухня. Необходимо е да се обърне огромно внимание при избор на смесителна батерия измежду огромното разнообразие на смесители за кухня, които се предлагат на пазара. Поради огромния интерес към естетиката и дизайна, производителите на смесители за кухня са намерили начин да съчетаят иновативен, модерен и стилен дизайн с много разнообразни и полезни функции.
Ниски, високи, квадратни, овални, цветни и безцветни, с две ръкохватки или едноръкохваткови, разнообразието от смесители за кухня е безкрайно и може да остави всеки без дъх със своите интересни и иновативни дизайнерски решения. Модерните смесители за кухня са се превърнали в символ на естетиката и висока класа. Световните производители на смесители за кухня предлагат уникалната възможност на всеки човек да изрази своят собствен стил и вкус дори чрез най-малкият детайл в своята кухня. И не само това.
Истината е, че не само съвременният и изящен дизайн на кухненските смесители привлича потребителите към тях. С всеки изминал ден се произвеждат смесители за кухня, които притежават все по-полезни и необходими функции, които улесняват ежедневието на работещият човек.
Една от най-очевидните промени при дизайна на модерните смесители за кухня е липсата на втора ръкохватка. Новите модели смесители за кухня са основно едноръкохваткови и причината за това е по-голямата свобода на движение, улеснено боравене и разбира се – естетиката. За допълнително удобство към ръкохватката на съвременните смесители за кухня е добавена дискретна индикация за студена и топла вода. Още едно предимство на ръкохватката на новите смесители за кухня е функцията ColdStart, която стартира смесителя само и единствено със студена вода. 
Новостите при кухненските смесители не спират само и единствено до броя на ръкохватките им или екологичното им предимство. Напротив, това е само началото.
Поради многобройните различни интериори в домовете на хората, производителите на смесители за кухня създават батерии с регулираща се височина. Така няма значение дали мивката е под прозореца -потребителят няма да се лиши от предимствата на високия смесител. Естествено безопасността е на първо място и функцията ColdBody осигурява на всеки и особено на семействата с малки деца защита от опарване и изгаряне, тъй като поддържа тялото на смесителят студено без значение от температурата на водата. Потребителите, които се доверят на съвременните смесители за кухня ще се сдобият с допълнителна защитна функция, а именно – ограничител на температурата на водата. Въртящите се на 360 градуса чучури и издърпващите се шлауси са много важна новост при модерните смесители за кухня. Те дават огромна свобода на движение, улесняват работата и спестяват много. Аераторите, които обогатяват водата с въздух ще помогнат за допълнително спестяване на използваното количество вода, а също ще направят работата с батерията бърза и ползотворна. Множеството различни видове струи на водата ще създадат усещането за допълнителен контрол и времето прекарано в миене на съдове никога вече няма да е същото.
Ако все пак тези функции и предимства не са достатъчни, производителите на смесители за кухня могат да предложат още, а именно – термостатични смесители за кухня. Те ще дадат всички изброени до момента предимства, а също и удобство, лекота на движението и винаги постоянна температура на водата. А интересните модели и дизайни ще са прекрасен допълващ арт акцент във всяка кухня. Благодарение на бързо развиващите се технологии, всеки един от нас разполага с невероятни и многофункционални произведения на изкуството в лицето на модерните смесители за кухня. Единственото, от което се нуждаем е достатъчно решителност и сили да се спрем само на един модел!