• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за баня – разновидности

Смесителите за баня се подменят дори и когато не се прави цялостен ремонт на банята. В днешно време на пазара има изобилие от модели. Предлагат се най-различни дизайни на смесители за баня, душ колони, душ пити, ръчни душове, вградени душове за баня. Не само по дизайн се различават, а и по функционалности. Всеки може да намери това, от което има нужда и си е мечтал.
Основните видове смесители за баня са: смесители за вана, смесители за вана и душ, смесители за вграждане, смесители за душ, смесители за мивка, смесители за биде и термостатични смесители. От своя страна пък те могат да се разделят на няколко вида според броя ръкохватки, които имат – едноръкохваткови, двуръкохваткови и термостатични смесители за баня. Когато става въпрос за баня, едноръкохватковите смесители за баня са по-предпочитани, поради факта че само с движение на едната ръка се постига желаната струя и температура и много лесно се почистват. Двуръкохватковите смесители за баня са с две ръкохватки - за топла и студена вода. Този вид смесители се използват, когато се придава ретро стил на банята. В днешно време вече има и термостатични смесители за баня.  Те са удобни, лесно се настройват, помислено е за безопасността, тъй като няма вариант за изгаряне. В тях има вграден термостат, който сам регулира температурата и налягането на водата.
Има различни варианти на душ системи. Някои са с чучур, други - без, а трети с термостатичен смесител. Също може да изберете самия душ дали да е подвижен, дали да е душ пита, дали да не е и с двете. Душ колоната представлява – смесител, ръчен душ и душ пита. Разбира се има много различни варианти за душ колони. Най-важната и съществена част на душ колоната е самата душ пита. На нея трябва да се обърне най-голямо внимание. Тя може да е с различна големина, материал, вид.
Разнообразието от душ пити е голямо. Те могат да са с различна големина и да имат различен вид разпръскване. Има четири основни типа разпръскване. При вариант „дъжд“ струята е равномерна и усещането е приятно като на пролетен топъл дъжд. Тип „джет“ струята не се разпръсква, а е фокусирана и кръгла. Ако се спрете на „класически“ вариант за душ пита, водата е от центъра на душ главата и напомня за приятните планински извори. При тип „шампанско“ капчиците са значително по-големи, защото има повече въздух.
Вариантите за ръчен душ са много. Той може да се закача на окачалка или на тръбно окачване с плъзгач, с помощта, на който може да се регулира височината. Ако правилно е избран подвижния душ, според диаметъра и вид водна струя, то той може дори да се използва като статичен и да създава комфортно и релаксиращо усещане. В същото време може за се използва като подвижен и да е незаменимо средство за лесно почистване на банята.
Вградените душове за баня са изключително удобни при обзавеждане на малка баня. Те спестяват пространство, а в същото време придават стилна и изчистена визия на помещението. Предлагат се разнообразни видове вградени душове за баня. Могат да се намерят в разнообразни форми и цветове – златно, сребристо, синьо, розово, оранжево. Благодарение на богатия избор от дизайни, вградените душове за баня може лесно да се съчетаят с останалите интериорни елементи на банята.
Изборът на смесители за баня на пазара е огромен и е способен да удовлетвори и най-взискателния вкус. Така всяка баня, дори и най-малката, може да се превърне в комфортно и релаксиращо място.