• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за баня – перфектния избор за една модерна баня

Банята е свещеното място на всеки дом. Там ние прекарваме голяма част от времето си, дали вземайки ободряващ душ, подготвяйки се за началото на деня или наслаждавайки се на релаксираща и отпускаща вана, премахвайки натрупания стрес и умора. В мокрото помещение има редица елементи, които допринасят за приятните ни мигове в него, но има такива, които са абсолютно задължителни, а именно смесителите за баня. В банята може да имаме една вана, една душ кабина, едно огледало и т.н., но смесителите са няколко и без тяхна помощ мокрото помещение няма да може да функционира по начинът, по който е предназначено. Всички ние използваме смесителите за баня ежедневно, но малко от нас познават добре техните характеристики като видове монтаж, дизайни, ръкохватки и други. Поради тази причина в следващите редове ще Ви запознаем с модерните смесители за баня, техните основни характеристики и предимства, които ще Ви помогнат при техния избор.
1.    Вид  монтаж
В зависимост това къде ще бъде поставян, смесителя има два вида монтаж – стенен и стоящ. Съвременните стоящи смесители са предназначени за биде, мивка и вана. Стенните смесители предлагат модели за всички нужди – за мивка, вана, душ, вана/душ. Може да се каже че смесителите със стенен монтаж са по-практични от гледна точка на това, че могат да се поставят на желаната от Вас височина, докато стоящите трябва да се съобразяват с даденият им отвор.
2.     Ръкохватка
С времето стандартните двуръкохваткови смесители за баня, които познаваме са изместени от нови модели едноръкохваткови, които несъмнено улесняват работата с тях. За разлика от двуръкохватковите смесители, с които настройването на водата беше труден и отнемащ време процес, сега смесителите с една ръкохватка позволяват само с едно движение на ръката да регулирате топлината и силата на водната струя. Те са много удобни и лесни за употреба, превръщайки настройката на водата в детска игра.
3.    Затварящ механизъм.
Когато става въпрос за затварящия механизъм има два основни вида – смесители с каучукови глави и такива с керамични. При каучуковите смесители водата се пуска и спира с помощта на каучукови уплътнения. При съвременните смесители за баня с керамична глава спирането на водата се извършва с помощта на две керамични пластини, които се приплъзват една в друга. Това приплъзване става много плътно, като по този начин се спира притока на вода до чучура. Модерните смесители с керамични глави навлизат на пазара не отдавна, но бързо набират популярност, тъй като са по-сигурни в предпазването от нежелани течове и досадни капки.
4.    Дизайни
Модерните смесители за баня предлагат огромно разнообразие от дизайни и цветове, благодарение на което всеки от нас може да намери перфектното решение за мокрото помещение. Може да намерите високи и ниски смесители, с модерен и стилен дизайн или такива с класически и ретро нотки. Независимо от цялостната визия, която сте избрали за Вашата баня, модерните смесители за баня ще Ви предложат огромно разнообразие от модели, от които да изберете най-подходящото решение за Вас.
Ако търсите огромно разнообразие от различни модели смесители за баня, то ние от магазини Баня Стил можем да Ви го предложим. При нас ще откриете модели на едни от най-изявените производители в бранша, които гарантират със своето качество и сигурност.