• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Смесители за баня - душата на мокрото помещение

Съвременната баня е помещението, в което всеки един от нас може да се отпусне напълно и буквално да отмие стреса от изминалия ден. Точно поради тази причина обзавеждането й е от огромна важност. И не, нямаме предвид само основното обзавеждане или ремонта й. Напротив, в следващите редове ще обсъдим най-вече точно тези малки детайли в банята, от които всъщност зависи до колко ще е приятен престоят ни в нея.
Кои са тези дребни детайли, може би, се питате? Отговорът е много повече от очевиден, а той е именно – смесители за баня.
Защо точно те? Защото точно съвременните смесители за баня, правят банята, това което е. Благодарение на тях се сдобиваме с водата в мокрото помещение и благодарение на тях вече може да превърнем обикновената баня в истинско СПА студио.
В следващите редове ще разгледаме подробно новите смесители за баня и тяхното скоростно развитие през годините.
Първоначално смесителните батерии за баня са имали една-единствена цел, а именно – да снабдяват мокрото помещение с вода. И то не с каква да е вода, а с такава, чиято температура се определя от потребителя изцяло. Това се е случвало с помощта на две отделни ръкохватки – една за студена и една за топла вода. Друго специфично нещо за първите смесители е начинът, по който са се монтирали. Стенното монтиране, което се е използвало при първите смесители си има своите предимства, разбира се. Чрез него лесно се избира височината за поставянето на смесителната батерия, а също и чучура на смесителят е на доста по-голяма височина. Това създава удобство и свобода на движението при работа с този модел смесители за баня.
С напредването на годините обаче, производителите на смесители за баня решават да усъвършенстват продуктите си, правейки ги много по-удобни и лесни за употреба, добавяйки и различни функции и предимства към тях.
Една от първите най-забележими промени при съвременните смесители за баня е изчезването на двете ръкохватки. На тяхно място се появява единична, чиято възможност за въртене е до 180 градуса. Плавното и безпроблемно завъртане на ръкохватката се дължи на специална функция, която спомага за лесно и бързо настройване на желаната температура. При повечето нови модели с една ръкохватка, тя разполага и с индикации за студена и топла вода.
Друга важна новост при новите смесители за баня е керамичната глава. Тя спомага за по-голяма здравина при смесителя, удължавайки в пъти живота му и не позволявайки нежелани течове.
Двудупковото монтиране също отпада от най-търсените. То е заменено с еднодупковият монтаж и стоящите смесители. Те са изключително удобни и практични. Благодарение на стоящите модели смесители за баня, потребителите лесно могат да избират височината на своята батерия, спрямо своите нужди.
Съвременните смесители за баня разполагат с огромно разнообразие от функции и предимства, които не са забележими с просто око.
Такива функции са “ColdStart”, “ColdBody”, ограничители за топлата вода, аератори и други.
Функцията “ColdStart” гарантира стартирането на батерията винаги със студена вода, което намалява разхода на вода и енергия, а също и премахва опасността от нежелано изгаряне. Системата “ColdBody” също е свързана с безопасността и е изключително полезна ако имате малки деца, тъй като не позволява нагряването на тялото на батерията, без значение от температурата на течащата вода.
Съвременните смесители за баня са пълни с редици от предимства и функции, чиято цел е да направят живота ни една идея по-приятен. Избирайки правилният смесител за Вашата баня е една стъпка напред към съвършеното мокро помещение.