• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Скок в бъдещето със съвременните смесители за кухня – част II

В първа част от статията Ви представихме каква огромна роля заема смесителят за кухня в съвременното обзавеждане. Този малък, на пръв поглед незначителен елемент, е един от най-важните акценти в интериора на модерната  кухня. Ще си кажете „Чак пък най-важните, все пак ни снабдява само с вода?“. И сте прави, на пръв поглед съвременните смесители за кухня се ползват като техническо устройство за снабдяване на вода. Но замисляли ли сте се всъщност какво друго притежава смесителя? Позволете ни в следващите няколко реда да опровергаем това Ваше мнение и да Ви докажем колко важни функции и характеристики притежават съвременните смесители да кухня.
В първа част обърнахме внимание на смесителите за стенен монтаж. Сега е ред да се съсредоточим върху стоящите смесители за кухня. Разнообразието при тях е значително по-голямо. Едно от най-важните предимства  е, че биват  много по-удобни при ползване. Монтират се невероятно бързо и лесно над мивката, което осигурява достатъчно място за измиване на всякакви по-обемисти съдове. А коя домакиня би отказала абсолютна свобода на движението, особено когато мивката е затрупана?
Свободата на движението е често пренебрегван фактор що се касае до първоначалния избор на кухненски смесител. Повечето от нас обръщат основно внимание на дизайн и цена, но не и на това дали този смесител ще бъде удобен в различни ситуации. Когато говорим за добри смесители да кухня, е хубаво да мислим в перспектива от 360 градуса. Това означава, че нашият смесител е желателно да разполага с 360о възможност на въртене. По този начин можем да „маневрираме“ с него, както си поискаме, без да се ограничаваме от големината на мивката или струята на водата.
Разбира се, дизайнът на модерните смесители за кухня също не бива да бъде пренебрегван. Красивият и масивен смесител може не само да Ви накара да прекарвате повече време в кухнята, но и да направи това преживяване изключително благоприятно. Добрият стил и вкус към обзавеждането на кухнята не минава без внимателен избор на най-подходящия и дизайнерски смесител. Дори можем ясно да заявим, че смесителят за кухня, като най-използван аксесоар от това помещение, би донесъл над  50% от дизайна на кухнята.
Като говорим за дизайн при стоящите смесители за кухня, няма как да не обърнем внимание на броя ръкохватки, с които разполагат. Най-често те биват едноръкохваткови. Това ги прави изключително удобни при използване, защото за да включите или да прекратите подаването на водата е достатъчно само едно движение на ръката. Температурата и силата на водната струя се регулират автоматично, без каквито и да е сложни операции.
Друго удобство, което носят едноръкохватковите смесители за кухня, е подвижният душ или познат още като издърпващият се чучур. Ако Вашият смесител е снабден с подобен душ, то работата Ви ще бъде улеснена многократно.
Високият чучур е почти задължителен за един стоящ кухненски смесител. Той ще Ви позволи да разполагате с голямо пространство за движение, дори високите вази ще може да пълните с лекота.
Когато избирате смесител, се убедете че монтажът няма да е сложен, защото това ще Ви отвори допълнителна работа, ще отнеме повече време,  а разходите Ви ще скочат. Хубаво е да се уверите, че маркучите са гъвкави, за да нямате проблеми при монтаж.
Стоящите смесители за кухня определно разполагат с много повече удобства пред тези със стенен монтаж. Разбира се и двата модела смесители за кухня имат допълнителни функции, чиято единствена цел е да направят използването им изключително лесно и приятно. Но какви са те, какви са техните ползи и характеристики, ще разберете в част III.