• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Промени в дизайна и устройството на съвременните смесители за баня

За да превърнете банята в едно изключително модерно и функционално помещение, то ще се нуждаете от точно такива уреди и мебели. При ремонта и последващото го обзавеждане в мокрото помещение е важно да се обърне огромно внимание на всеки малък детайл, защото дори те могат да създадат големи проблеми в бъдеще.
Такива дребни детайли са именно смесителните батерии за баня. Въпреки малките си размери, смесителите за баня играят изключително важна роля за правилното и безпроблемно функциониране на мокрото помещение.
Точно поради тази причина, производителите на смесители за баня се стремят към пълно съвършенство при създаването на продуктите и ги оборудват с редица функции и системи, чиято цел е да улеснят Вашата работа и да направят времето Ви прекарано в банята много по-приятно.
В следващите редове ще обсъдим множеството промени не само в устройството, но и в дизайна на модерните смесители за баня.
При първоначалната си поява, смесителните батерии са имали една основна задача и това е било да предоставят вода на предпочитаната от потребителя температура.
С напредъка на технологиите и годините, това се променя, тъй като съвременните смесители за баня вече разполагат с редица предимства и новости, които спомагат за по-лесната работа с тях, създават повече удобство и различните им вградени функции са способни буквално да отмият стреса и напрежението, които са се натрупали през изминалия ден.
Първата основна промяна при новите смесители за баня, която може да се забележи веднага е изчезването на двете ръкохватки. На тяхно място се появяват едноръкохватковите смесители за баня и се превръщат в истински хит на пазара. Това се случва, тъй като единичната ръкохватка прави боравенето със смесителната батерия много по-удобно, лесно и бързо. Тя създава много повече свобода на движение, а плавното й въртене Ви позволява безпроблемно и бързо да настроите температурата и силата на струята.
Промяна при устройството на новите смесители за баня, която не се забелязва с просто око е наличието на керамична глава, която намалява риска от нежелани течове и удължава живота на батерията.
Съвременните смесители за баня разполагат и с различни модели аератори, чиято основна задача е да обогатяват водната струя с въздух, като по този начин я правят много по ефективна, но и намаляват разхода на водни ресурси.
При новите модели смесители за баня ще се забележат редица системи и функции, които са свързани най-вече с безопасността. Това са системите “ColdBody” и „ColdStart”. Функцията “ColdBody” гарантира, че тялото на смесителят ще остане студено, независимо от температурата на течащата в момента вода. Системата „ColdStart” гарантира, че при средно положение на ръкохватката от чучура винаги ще потича студена вода, като по този начин се избягват редица нежелани изгаряния. Голям брой модерни смесители за баня разполагат и с различни видове ограничители на температурата на водата, което не само Ви предпазва от болезнени инциденти, но и намалява разхода на енергия. Системите, свързани с безопасността са изключително полезни особено ако вкъщи има малки деца.
Тъй като в категорията „смесители за баня“ се включват и видовете смесители за вана и душ, при тях се забелязват същите промени, но и много повече. Новите модели смесители за вана/душ разполагат с автоматични превключватели, както и различни струи на водата, чиято цел е да Ви отпуснат напълно след дългият работен ден.
Външният вид на модерните смесители за баня също се е променил доста. В последно време се залага на много изчистени форми и специално хромирано покритие, което не само придава на батерията невероятен блясък, но и не позволява натрупването на варовик или задържането на замърсявания и петна. В момента на пазара се предлагат различни по форма, размер, модел и функции смесители за баня, които ще паснат на всеки интериор, но и ще улеснят изключително много Вашето ежедневие. Внесете нотка на елегантност, но и функционалност с модерните смесители за баня.