• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Предимства на модерните смесители за кухня

В днешно време технологиите ни заобикалят. Можем да ги открием буквално навсякъде около нас. В ръцете ни или по-точно телефоните, в домовете ни – огромните телевизори в дневните, в подовите настилки, които изглеждат като едно, а всъщност са нещо съвсем друго като гранитогреса например. Благодарение на точно тези иновативни технологии, можем да открием огромна промяна не само в стаите като дневната или спалнята, но и в кухнята. Днешните кухни стават все по-модерни, все по-функционални и интересни. Кухнята е едно от най-важните и използвани помещения в домовете ни. Поради тази причина при нейният ремонт е изключително важно да обърнем внимание дори на най-малкият детайл.  В следващите редове ще говорим за един точно определен, почти незабележим детайл в кухнята, а именно – модерните смесители за кухня.
В началото, когато точно са възникнали първите смесители за кухня, тяхната роля не е била за нищо повече от това да смеси водните струи и да ви осигури приятна температура на водата. Недостатъкът на традиционните смесители за кухня са двете ръкохватки, които не ви предоставя голям контрол при работата. Иновациите, разбира се са намерили решение и на този проблем. С напредването на технологиите се появяват едноръкохватковите смесители за кухня, които предлагат много по-лесен контрол и на температурата, и на водната струя.
Друга много важна промяна при производството на смесители за кухня е, че високите стоящи батерии изместват ниските от пазара. Предпочитат се не само заради удобството, което ви създават, но и тъй като доста модели вече се предлагат и с регулируема височина, правейки ги идеални за монтиране под прозореца.
Разбира се, предимствата на модерните смесители за кухня не се ограничават само до броя на ръкохватките им или височината. Напротив. Едно от най-важните и значими качества на кухнята е нейната функционалност. Поради тази причина производителите на смесители за кухня се стремят да ги направят възможно най-функционални. Много интересна новост при модерните смесители за кухня е издърпващият се шлаух. Той улеснява боравенето с кухненската батерия, а ако разполагате с мивка с 2 корита, то нямате нужда от втори кухненски смесител. Известен брой смесители за кухня разполагат с душ глава, която спомага за по-равномерна струя на водата и по-голямо удобство.
Аераторите на днешните смесители за кухня са изключително полезни за обогатяване на водата с въздух, което помага за изразходването на по-малко количество.
Благодарение на функцията ColdBody, с която разполагат смесителите за кухня, тялото на батерията остава студено и това намалява опасността от изгаряне.
Новите модели смесители за кухня разполагат с една доста любопитна функция, а именно – Select бутон, който ви позволява да променяте лесно и удобно видовете струи на водата. 
Много често срещан проблем при смесителите за кухня е натрупването на котлен камък по повърхността, което има отрицателен ефект на неговата работа. Благодарение на QuickClean системата разработена с изцяло нови технологии, натрупването на вредният котлен камък е намалено до минимум, а почистването на кухненският смесител е лесно и много бързо. Всеки от нас желае да запази красивата външност на кухненските уреди. Иновативното покритие на новите смесители за кухня ще помогне за запазване на красивият им блясък дълги години.
Естествено, освен функционалност в днешно време се обръща огромно внимание и на естетиката. Няма нужда да губите време и да се притеснявате дали трябва да се лишите от някое качество на кухненски смесител, за да изберете този, който подхожда на вашият вкус. На пазара се предлагат най-различни модели и цветове смесители за кухня, които ще паснат идеално както в класически обзаведените кухни, така и в най-модерните и разчупени интериори. Можете спокойно да разгърнете крилете на въображението си и да се доверите на дългогодишните производители на смесители за кухня, които ще Ви предоставят точно това, от което имате нужда.