• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Предимства и употреба на модерния гранитогрес

В наши дни грижата за дома е много важен фактор при всяко едно домакинство. Когато обзавеждаме нов дом или просто ремонтираме настоящия, ние се стараем да го направим по-сигурен, както и да освежим цялостния му дизайн. В това отношение всеки от нас търси перфектното съчетание от функционалност и естетика. В тази статия ще Ви запознаем с един универсален материал, който гарантира със своите добри технически характеристики, както и с огромния избор от дизайни. Този така известен и широкоприложим материал е гранитогреса. В следващите редове ще Ви разкажем за гранитогреса, неговите характеристики, видове повърхности, дизайни и приложение. 
Модерният гранитогрес е един изключително здрав материал. Неговата изработка представлява високотехнологичен процес, при който се смесват различни еднородни материали като глина, пясък и смола. След това, получената смес се изпича при температура над 1200 градуса. В резултат на този процес се получава нов изключително твърд и здрав материал.
Гранитогресът може да се похвали с много и завидни технически характеристики като: здравина, твърдост, устойчивост на високи механични натоварвания, мразоустойчивост, водоустойчивост и др.
Благодарение на тези си качества, съвременния гранитогрес може да бъде поставян както в интериора, така и в екстериора, без да се притеснявате, че няма да издържи на климатичните условия. С него може да облицовате както пода, така и стените в дома или в обществени помещения като банки, офиси, хотели и бизнес сгради, площади и др.
На практика, като облицовъчен материал, при модерният гранитогрес не съществуват ограничения.
Освен добрите си технически характеристики, съвременния гранитогрес предлага и голямо разнообразие от размери и повърхности.
При новите модели гранитогрес може да намерите квадратни или правоъгълни форми с размери от 5х5 см до 120х360. По-малките размери най-често се използват за облицовка на бани, санитарни възли или други по-малки помещения. Средните размери са препоръчителни за всекидневни, трапезария или малки зали, помагайки визуално да промените пропорциите на помещението. От друга страна големите размери се използват при метростанции, железопътни гари, публични сгради и др.
Освен размерите, другият важен елемент е повърхността. При модерният гранитогрес се различават 3 основни типа повърхности, а именно: матирана, гланцирана и полирана.
Полираната и гланцираната повърхност предлагат вдъхновяваща и невероятна визия. Тези два типа повърхности се отличават с допълнителния блясък, който придават на плочките. При намокрян обикновено, тези повърхностти са по-хлъзгави, но от друга страна усещането за красота и лукс, което ще внесат във Вашия дом е неповторимо.
Матираната повърхност не може да се похвали с толкова луксозна визия, но за сметка на това предлага по-голяма сигурност. Плочките с матов завършек притежават лека грапавина, която предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Матирания гранитогрес се използва, когато искаме да създадем стилен и внушителен дизайн, но също така търсим и здравината, характерна за естествения камък.
Трите типа повърхности на модерния гранитогрес се допълват с голямо разнообразие от дизайни и невероятни имитации. Макар и изкуствено създаден материал, гранитогресът може да ни предложи чудесни имитации на естествена дървесна, мраморна и каменна повърхност.
Гранитогресът имитиращ естествен мрамор в комбинация с полирана или гланцирана повърхност ще създаде изтънчен дизайн, който ще покори сърцата на любителите на шика и лукса. Дървесната имитация от друга страна ще създаде комфортна и уютна атмосфера, вдъхновена от природата. Каменната повърхност в повечето случаи предлага изчистен и семпъл дизайн, който от своя страна позволява лесно и безпроблемно съчетаване с различни видове мебелировка, създавайки индивидуални и уникални дизайни. С помощта на модерния гранитогрес може да дадете свобода на своето въображение, създавайки индивидуални дизайни по Ваш вкус.
Съвременния гранитогрес е универсален материал, който може да задоволи нуждите дори на най-взискателния вкус. С неговите добри технически характеристики и голямо разнообразие от дизайни, Вие може да се наслаждавате на сигурност и отличителна визия. Позволете на модерния гранитогрес да преобрази Вашия дом, внасяйки стил и артистичност.