• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Предимства и изработка на модерните душ кабини

Във всеки един дом банята е едно от най-използваните помещения. В нея ние започваме и завършваме своя ден, дали взимайки освежаващ сутрешен душ или релаксиращ в края на деня. Банята е мястото където да се откъснем от останалия свят, отдавайки се на усамотение и спокойствие. За да може да постигнем това, банята трябва да притежава необходимите удобства допринасящи за пълния релакс на всеки член от семейството. Един от най-важните елементи, които определят комфорта на банята е душ кабината. В тази статия ще обърнем специално внимание на душ кабините, техните дизайни и изработка.
Когато се избира душ кабина е много важно нейния размер да се съобрази с този на банята. Големите бани дават пълна свобода в избора на дизайн и размери. От друга страна при малките бани всеки сантиметър е от значение, затова се търси най-практичното решение. При малките бани най-добрия избор е овалната душ кабина. Тя е с ъглов монтаж което спестява допълнително от пространството в помещението. Ако пък банята е с по-големи размери, то може да се избере правоъгълна душ кабина, която може да бъде разположена централно до стената.  В крайна сметка при избора на душ кабина най-добрия подход е индивидуалния. Така ще сте сигурни, че сте избрали правилната душ кабина, която да отговаря на всичките Ви нужди.
Съвременните душ кабини предлагат няколко вида форми, а именно овална, правоъгълна, квадратна, петоъгълна и други. Модерните душ кабини могат да бъдат съставени от една или две стационарни части, както и една или две плъзгащи се или отваряеми врати. Все повече от новите модели душ кабини разполагат и с поддушово корито, което не само създава допълнително удобство, но и визуално отделя душ пространството от останалата част на помещението.
Стъклото от което се изработват съвременните душ кабини, може да е с няколко стандартни дебелини – 4мм, 6мм, 8мм и 10 мм. Разбира се при изработка на индивидуална душ кабина, размерите на стъклото могат да бъдат различни. В зависимост от ефекта, който искате да създава може да избирате между три основни вида стъкла – прозрачно, матирано и ръчно рисувано. Някои от моделите на новите душ кабини разполагат със стъкла изработени по нова технология Protect Clean. Тази технология създава защитен слой по повърхността на стъклото, предпазвайки го от събиране на варовик и петна, което от своя страна улеснява почистването му. Другият важен елемент, който върви ръка за ръка със стъклото е профила. Все повече от новите модели душ кабини, се изработват с хромиран профил. Хромираното покритие предпазва профила от събиране и натрупване на котлен камък и петна, правейки почистването му изключително лесно и безпроблемно.
Последно, но не на последно място е поддушовото корито. Поставянето на поддушово корито в душ кабината до голяма степен намаля опасността от подхлъзвания и нежелани инциденти. Все повече от новите модели поддушови корита разполагат с нова Anti-Slip технология, която създава лека грапавина по повърхността на коритото и намалява до минимум вероятността за подхлъзване. Материалите, от които са изработени модерните душ кабини са от изключително значение, тъй като благодарение на тях подръжката им е в пъти по-лесна. По този начин може лесно и безпроблемно да поддържате добра хигиена в мокрото помещение.
Съвременните душ кабини създават едно отделено и организирано пространство, което ще внесе комфорт и и уют в банята без да се притеснявате, че останалата част от помещението ще бъде изложено на директни водни пръски.С помощта на модерните душ кабини ще превърнете своята баня в истински кът за отдих и релакс.