• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Особености и функции на модерните душ кабини

С всеки изминал ден се забелязва все повече и повече тенденцията да се намалява квадратурата на банята за сметка на останалите помещения. И не, че останалите стаи са по-малко важни, но по този начин се налага да се търсят алтернативни решения, с които да превърнем банята в едно функционално и приятно място.
И точно в това е решението – нуждаем се от максимална функционалност и максимална използваемост на ограниченото пространство. Но как да превърнем прекалено малката баня в помещение, което ще е многофункционално, но и добре изглеждащо?
Отговорът е един, разбира се, а именно – душ кабини. Основната функция на различните модели душ кабини преди е била просто да разделя банята на мокро и сухо помещение. Но това отдавна не е така.
В следващите редове ще обсъдим защо е важно да монтираме душ кабина в банята, какви са особеностите при избора на такава и какви функции могат да предложат модерните душ кабини.
С напредване на годините, баните ни стават все по-малки и поради тази причина монтирането на душ кабина, отдавна вече не е лукс, а по-скоро чиста необходимост.
Поради този факт производителите на модерни душ кабини се стараят да оборудват своите продукти с възможно най-много функции, за да гарантират на своите потребители многофункционалност и пълно удобство.
Важно е при избор на душ кабина да се обърне внимание на факта, че всеки член на семейството трябва да се чувства комфортно в нея. От най-малкият до най-големия.
Съвременните душ кабини се предлагат в различни компактни размери, които са подходящи дори за изключително ограничени на размер бани. Разбира се, формата също е от значение. На пазара се предлагат разнообразни по форма душ кабини, като овална, квадратна, правоъгълна и дори петоъгълна. Важно е да се насочите към този модел душ кабини, който е най-подходящ за размерите на Вашата баня. Овалните и квадратните душ кабини са може би, най-правилния избор за малката баня. Правоъгълната душ кабина, разбира се, заема повече място, но и предоставя по-голяма свобода на движението в нея. Ако все пак сте твърдо решени да поставите правоъгълна душ кабина в банята, най-добрият начин да спестите място е като изберете модел с плъзгащи се врати или врата тип „хармоника“.  Важно е при избора на душ кабина да са обърне внимание и на поддушовото корито. Най-добре е да заложите на модел, който е изработен от висококачествени материали, тъй като все пак поддушовото корито е основата на Вашата душ кабина и трябва да е изключително здраво и устойчиво. Ако решите да изберете модел без поддушово корито, производителите на душ кабини предлагат удобно и много модерно решение – линеен сифон. Той е изключително дискретен, не заема място и благодарение на него, се губи смисъла от втори точков сифон в банята.
Следващият фактор, на който трябва да обърнете внимание при избора на душ кабина е стъклото. Съвременните душ кабини се предлагат със закалени стъкла, а също и в няколко различни модела - прозрачно, мат, цветно или рисувано, според желанието на клиента.
Една дребна новост при новите модели душ кабини е от съществена важност, но за съжаление доста често е пренебрегвана. Говорим за седалките за душ кабини. На вид са дребен детайл, който обаче може да промени изцяло обстановката в душ кабината. Благодарение на седалките в модерните душ кабини, разполагате с възможността да се отпуснете напълно и да усетите удоволствието от пълния релакс. Седалките са изключително практични. Те са с функция за прибиране към стената и по този начин не заемат никакво място. Изработват се от изключително висококачествени материали и в няколко различни цвята, за да задоволят напълно нуждите Ви.
Много важно предимство на модерните душ кабини са и вградените душ пити и подвижни душове, които са с разнообразни функции. Различните струи на водата носят много на брой усещания, които ще спомогнат за пълното отпускане на тялото и ума. Разбира се, предимствата на новите душ кабини не спират до тук. Много модели се предлагат с опции за телефон, радио, контролен панел и LED осветление.
Истината е, че днес на пазара има огромно разнообразие от душ кабини, а техните предимства са безбройни и изключително важни. Благодарение на тях, разполагате с възможността да превърнете дори най-малката баня в най-функционалното и кокетно място.