• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Новости и предимства при съвременните мебели за баня

Тъй като размерите на модерните бани са доста ограничени, важно е да се намерят алтернативни начини за внасяне на повече функционалност, комфорт и разбира се, стил.
Един от най-лесните начини за постигане на всичко това е чрез избирането на подходящи мебели за баня.
Поставянето на мебели за баня в мокрото помещение, ще му придаде изцяло нова визия, но и ще помогне за постигане на повече компактност и функционалност. Важно е да се обърне огромно внимание дори на най-малките детайли, когато се прави избор на мебели за баня.
В следващите редове ще се запознаем с отличителните черти на модерните мебели за баня, характеристиките им и техните предимства.
На първо място трябва да бъде обърнато внимание на материалите използвани за изработката на мебелите. При производството на новите мебели за баня най-често използваните материали са 3 вида: ПВЦ, МДФ и масив.
Съвременните мебели за баня, които са изработени от ПВЦ материали са изцяло влаго и водоустойчиви, което ги прави идеалният избор за мокрото помещение. Тъй като ПВЦ материалът бива обработен с различни специални лакове, това не позволява пропускането на влага до вътрешността на продукта, гарантирайки запазването на формата и вида на мебелите.
Новите мебели за баня, изработени от МДФ материали са с висока степен на водоустойчивост, дължаща се на обработването на материала със специални бои и грундове. Видовете мебели за баня от МДФ се характеризират основно с доста по-нестандартни и дори заоблени форми, благодарение на гъвкавостта на материалите използвани при производството.
След като обсъдихме най-често използваните материали при производството на мебели за баня, време е да се обърне внимание и на различните модели, които се предлагат на пазара.
Производителите на мебели за баня предлагат широка гама от модели, размери и разцветки, но ако трябва да разделим продукта на видове, то основната разлика, която ще открием се намира в долният шкаф. Очевидната разлика при долните шкафове е присъствието или отсъствието на нивелиращи крачета.
Основната задача на нивелиращите крачета е да дадат повече стабилност и устойчивост на долният шкаф, което е доста полезно при неравен под. Друго предимство е, че когато и да решите, че мястото на този шкаф не е това, което първоначално сте избрали, то с лекота може да го преместите.
Като лек недостатък за долният шкаф с крачета можем да споменем, че доста често моделите са доста по-масивни, което не ги прави удачен избор за по-малките бани. Почистването на банята също е една идея по-трудно, тъй като около крачетата се събират доста замърсявания и бактерии. Решението на тези проблеми е като се насочите към другият модел долни шкафове, които срещаме при модерните мебели за баня, а именно – конзолните или така наречените „висящи“ долни шкафове.
Този вид долен шкаф се монтира здраво в стената и по този начин изчезва нуждата от нивелиращи крачета. Конзолните долни шкафове са се превърнали в истински хит при съвременните мебели за баня, тъй като почистването около и под тях е изключително лесно, а по-малките им форми ги правят подходящи за ограничени на размер бани, защото внасят усещането за простор.
Горните шкафове за баня разполагат с доста възможности за техният вид. Често ще срещнете комплекти мебели за баня, които разполагат с горен шкаф с колона в ляво, в дясно или от двете страни и огледало по средата. Все по-модерни стават горните шкафове с огледални врати. Предимството на колоните при горните шкафове за баня е, че предоставят допълнително място за подреждането на тоалетни принадлежности и внасянето на ред в банята. Друг модел горен шкаф, който се среща често при комплектите мебели за баня е този със стъклени полици и лавици, който също предоставя повече място, но и придава усещането за повече пространство в самото помещение.
Вратичките, както на долния, така и на горния шкаф за баня са почти винаги със специална система за плавно затваряне, която премахва опасността от нараняването на външността на продукта при по-рязко затваряне.
Огледалата използвани при новите мебели за баня вече не са просто огледала. Те разполагат с редица функции, които ще улеснят в пъти живота Ви. Най-често срещаната функция при огледалата за мебели за баня е вграденото LED осветление, което може да се срещне под различни форми. Дали по върховете на огледалото или ще се изрази в лицето на елегантна лампа намираща се непосредствено над огледалото, допълнителното осветление в банята никога не е излишно. Други много полезни функции, които модерните огледала предлагат са тъч скрийн, часовник, индикатор за температурата и дори специална система срещу замъгляване.
Новите модели мебели за баня са създадени с цел да улеснят живота на всеки от нас, да внесат удобство и функционалност и разбира се, не на последно място – естетика. Съвременните мебели за баня могат да се срещнат в редица цветове, форми, размери и модели, които ще паснат във всяка баня без значение от нейните размери. За Вас единствено остава да дадете свобода на въображението си и да създадете банята на мечтите Ви, внасяйки комфорт, практичност и елегантност с модерните мебели за баня.