• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Новите смесители за кухня - функции и предимства

Кухнята винаги ще е мястото, в което едно семейство се събира и укрепва връзките помежду си. Тя е помещението, което често е източник на приятни емоции. Кухнята е мястото, в което се приготвя храната ни. Точно поради тези причини е от изключителна важност, тя да е функционална, а не само стилна и модерна.
Съвременният човек се нуждае не само от пространство, стил и елегантност, но и от функционалност.
Ако кухнята не притежава тези качества, то могат да възникнат доста проблеми, които ще отнемат средства и време, за да бъдат решени.
При ремонт или обзавеждане на кухнята, хората обръщат по-голямо внимание на голямата картина, на основните неща. А точно това е много грешно.
Пренебрегвайки малките детайли, потребителите често след определен период от време се сблъскват с изненадващи проблеми, идващи точно от тези дребни неща.
В следващите редове ще обсъдим един малък и пренебрегван „детайл“ от кухнята на съвременния човек, а именно – смесителя.
Основната задача на първите смесители за кухня е била да осигуряват вода на подходяща температура. Реално, това не се е променило днес, но поради огромната нужда на потребителите от функционалност и осъвременяване, производителите на смесители за кухня добавят и изменят голяма част от допълнителните функции на своите продукти, превръщайки ги в нещо напълно различно.
Една от най-забележимите новости при съвременните смесители за кухня е изчезването на двете ръкохватки. Новите модели са едноръкохваткови и за това си има основателна причина.
Единичната ръкохватка не само дава огромна свобода на движение, но и прави контрола върху силата на струята на водата и температурата й, много по-прецизен.
Друга лесно забележима промяна при новите смесители за кухня е огромното разнообразие от размери и модели. Производителите на смесители за кухня създават това разнообразие, за да могат да удовлетворят всеки свой клиент. На пазара могат да се открият дори модели с регулируема височина, които са перфектни за монтиране под прозорец. По този начин запазвате както предимствата на високите смесителни батерии, така и тези на ниските.
Хромираното покритие при новите модели смесители за кухня не само придава невероятен блясък на продуктите, но и не позволява натрупването на замърсявания и варовик.
Разбира се, промените при модерните смесители за кухня не спират само до външния им вид. Напротив, има изключително много изменения и в устройството им.
В миналото начина за предотвратяване на течове е било чрез каучук, докато сега най-голямата новост е керамичната глава, която придава устойчивост и здравина на продукта, напълно изтривайки възможността за повреди.
Аераторите при модерните смесители за кухня са насочени към намаляването на разхода на вода, обогатявайки водната струя с въздушни балончета и правейки я много по-ефективна.
Все повече модели смесители за кухня разполагат и с функциите ColdStart и ColdBody.
Системата ColdBody буквално преведено значи „студено тяло“. Нейната задача е да поддържа тялото на смесителната батерия студено, независимо от температурата на водата, която тече от него. Това е много полезен трик ако у дома има малки деца, тъй като така се избягват неприятни изгаряния.
Функцията Coldstart от друга страна е насочена отново към намаляване на разхода на ресурси. Тя гарантира, че при използването на смесителя, когато ръкохватката е в средно положение, от него ще тече студена вода. По този начин не се изразходва излишна енергия и отново се избягват неприятни, изненадващи изгаряния.
Съвременните смесители за кухня разполагат с редица други предимства като издърпващ се шлаух и ограничители за топлата вода.
Всичките те целят едно нещо – да превърнат кухнята Ви в едно стилно и функционално място, което да Ви носи само положителни емоции.