• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Нова година – нови мебели за баня - Част I

С предстоящото настъпване на новата година, всеки един от нас се замисля какви промени да направи, за да бъде тя по-ползотворна и успешна.  За доста хора тези промени са обвързани с ремонтните  дейности у дома. Вярно е, че до момента думата „ремонт“  често е свързвана със спомени за колебанията какъв избор е трябвало да направим, скъсани нерви от майстори, неспазени срокове, надвишен бюджет и много, много боклук. Но всичко това вече няма да е така. Благодарение на добрата подготовка и организация, която можете сами да осъществите,  желаният от Вас резултат ще бъде постигнат бързо, качествено, в рамките на планираните средства и най-вече в съответствие с Вашите разбирания и очаквания. И не само защото красотата на дома ни е важно условие да живеем по-добър живот, а и защото от красотата на нашето обкръжение зависи и нашият собствен успех.
Безспорно едно от най-трудните за поддръжка и ремонт помещения в дома, това е банята. И не само защото трябва да издържа постоянно на наличието на влага, а и трябва да изглежда уютно и приветливо въпреки това. Да може лесно да се поддържа чиста, да улеснява максимално престоя ни в нея, защото банята е помещението, в което се зареждаме с енергия за труден и напрегнат ден или разпускаме след един такъв. Един от най-лесните и ефективни начини за по-добрата ни организация в банята, безспорно това са качествените мебели за баня. Ето защо е важно да изберем мебели за баня, които да ни радват и вдъхновяват да живеем по-пълноценно.
Разнообразието при съвремнните мебели за баня е огромно. Точно заради това и пазара е пренаситен с множество модели, които да успеят да задоволят вкуса на всеки потребител. Разбира се, всеки има своите предпочитания, някои харесват настандартни форми и цветове, други държат на класическия дизайн, който с лекота се вписва дори в най-цветната и разнообразна интериорна декорация. Какъвто и дизайн да изберем е важно да успеем да съчетаем красотата с практичност, за да напавим престоя си в банята още по-специален и приятен.
При избора на мебели за баня трябва да се обърне огромно внимание на тяхното качество, практичност и зашеметяваща визия. За това на първо място е важно да подберете правилно материала на изработка. Най-разпространените варианти са МДФ и ПВЦ. Ако Вашата баня е с разположение, което позволява да отдалечите мебелите за баня максимално от водната струя, може да използвате МДФ материалът. Той се отличава с висока степен на влагоустойчивост. Мебелите, изработени от МДФ материал, са предназначени за влажни места, но без да се подлагат на директна водна струя. Този вид материал се обработва със специални грундове и бои, които му придават допълнителна устойчивост срещу влагата. Предимството на тези мебели за баня е, че самият материал позволява създаването на по-заоблени и нестандартни форми, които ще придадат на мокрото Ви помещение още по-загадъчен и интригуващ акцент.
Другият популярен вид мебели за баня са тези, които са изработени от ПВЦ. Този материал се характеризира с висока влаго- и водоустойчивост. ПВЦ материалът също е обработен със специални лакове и бои, които засилват неговите характеристики и гарантират, че в процеса на експлоатация мебелите няма да се увредят или раздуят. ПВЦ мебелите за баня са по-предпочитания модел, тъй като позволяват директното им обливане с водна струя, без това да доведе до тяхната деформация.
Запознахме Ви с харатеристиките на двата основни материала за изработка на мебели за баня. Но с какво се отличават и с какво впечатляват горните и долните шкафове ще разберете в част II.