• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Необходимостта от модерните душ кабини

При ремонта, независимо дали е освежаващ или основен, е изключително важно да се обърне огромно внимание на дори най-дребните и на пръв поглед незначителни детайли. Важно е основната цел да бъде превръщането на дома в едно уютно, модерно и най-вече функционално място. Всяко едно помещение от дома е изключително значимо, без значение дали говорим за кухнята, спалнята, трапезарията или дори коридора. За може един дом да е модерен и функционален, трябва да бъде обърнато голямо внимание на всяко едно помещение и всеки един малък детайл.
За съжаление обаче, съществува едно помещение, което често остава пренебрегнато и в повечето случаи се получават доста грешки при неговият ремонт и обзавеждане. Кое е това помещение? Банята, разбира се.
Често ремонта и обзавеждането на банята остават на последно място и са доста пренебрегнати, което е голяма грешка, тъй като за да бъде един дом напълно уютен и изпълнен с хармония, то трябва се обърне внимание на всяко едно помещение в него.
Как да превърнем банята във функционално, модерно и уютно място, въпреки че размерите на модерните бани са вече все по-малки за сметка на останалите стаи. Решението на този проблем е лесно, а именно – душ кабини.
В миналото оборудването на банята с душ кабина се е смятало повече за лукс, но в днешния модерен и забързан свят, монтирането на душ кабина е истинска необходимост.
Модерните душ кабини са перфектното решение за пълноценно използване на ограниченото пространство в съвременната баня.
Тъй като основната задача на всички видове душ кабини е да разделя помещението на мокро и сухо, монтирането на такава в малката баня, ще помогне за създаване на повече пространство.
Разделяйки банята на „мокра“ и „суха“ част, намалявате нуждата от изтощително подсушаване и попиване на цялото помещение след взимането на душ.
Съвременните душ кабини се предлагат във все по-компактни и удобни размери, които са перфектни дори за малка баня. Важно е освен на размерите, да бъде обърнато внимание и на формата на продукта. Най-търсените и подходящи за малката баня са душ кабини с квадратна или овална форма. Те не заемат прекалено много място, а в същото време предлагат изключително много функции и предимства.
За да се избегне напълно заемането на излишно пространство, производителите на душ кабини предлагат модели с плъзгащи се врати или врати тип „хармоника“, които са перфектни за баня с ограничени размери.
След като бъдат уточнени размерите и формата на душ кабината е важно да се обърне внимание и на предимствата й.
Новите модели душ кабини разполагат с редица функции, които ще Ви помогнат да внесете в банята нужният уют.
Едно от първите предимства на съвременните душ кабини са закалените стъкла, които се предлагат с различна дебелина, гарантирайки здравина и устойчивост. Стъклата на различните модели душ кабини могат да бъдат матирани, прозрачни или дори ръчно рисувани, спрямо желанията на клиента.
Друго важно предимство на модерните душ кабини е поддушовото корито. Различните модели душ кабини се предлагат с разнообразни видове поддушово корита, които се изработват от висококачествени материали и дори някои модели са със специално покритие против подхлъзване за по-голяма безопасност.
В новите модели душ кабини се открива неизменният стационарен душ, както и подвижния душ. Но благодарение на развитието на технологиите, тези душове са обогатени с редица функции, които предлагат различни видове струи на водата, като по този начин гарантират цялостно отмиване на стреса и напрежението от работният ден.
За дори по-голямо удобство, редица модели душ кабини предлагат и специално прибиращо се към стената столче. То е изработено от изключително висококачествени материали, практично е и се предлага в различни размери и цветове.
Въпреки че новите модели душ кабини, които са подходящи за малки бани са с по-малки размери, те не губят и частица от своите предимства и функции. Съвременните душ кабини предлагат специални системи като хидромасаж, ароматерапия, хромотерапия, звукотерапия и дори възможност за комбинация с вана. Всичко това, за да се осигури пълно удобство и спокойствие на потребителя.
Превърнете дори най-малката баня в истинско функционално и модерно СПА студио, монтирайки душ кабина, която Ви гарантира възможност за цялостно отпускане на ума и тялото след напрегнат работен ден.