• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

На какво да наблегнем при избора на душ кабини

Съвременният дизайн изобилства от вдъхновяващи идеи и креативни концепции. Интериорните решения са ориентирани към форми, текстури и цветове, които създават усещане за хармония и връзка с природата. В условията на ежедневния стрес и монотонна градска среда, постигането не стилен домашен уют  със собствен характер неминуемо се превръща в приоритет. В търсенето на индивидуалност и комфорт, все по-голямо популярност напоследък набира използването на декоративни елементи за интериорен дизайн, с които се постига изцяло нова визия на пространството.
Безспорно едно от помещенията, за което трябва да се подходи по-внимателно, с цел постигане на тази индивидуалност, е банята.
При обзавеждане на банята е много важно как ще разположим всичко в нея, за да ни бъде удобно и красиво. Когато се взима такова решение, най-добрият вариант за добра организация на помещението е да се предвиди отделно място за душ пространството. Днес все повече хората предпочитат да заменят ваните с душ кабините, оценявайки техните предимства в ежедневието. Има редица фактори, заради които душ кабините са по-предпочитани. Със сигурност комфортът, който съвременните душ кабини дават, е едно от основните им предимства. Разбира се няма как да не отчетем факта, че с тях банята става по-кокетна, уютна и приветлива. Няма мокри и хлъзгави плочки, а чиста и суха баня с меки и цветни постелки.
Съвременните душ кабини предлагат различни форми и размери, в зависимост от нуждите на всяко домакинство. Най-предпочитаното място за разположение на душ кабината е в някой от ъглите на банята, давайки повече пространство и правейки я подходяща за малки и тесни помещения. Именно в по-малките бани най-предпочитано решение  са вратите тип „хармоника“, които могат да се прибират и да освобождават повече пространство. Ако пък жилището Ви разполага с голяма и приветлива баня може да дадете свобода на въображението си и да експериментирате с избора си на душ кабина. Определено може да сте разточителни в избора на форма и размери.
В зависимост от формата съвременните душ кабини биват овални, правоъгълни и многоъгълни. Разбира се, трябва да се съобразите с размерите на Вашата баня, за да прецените коя душ кабина ще е най-подходяща, за да може дори най-едрия член на семейството да се чувства удобно. Безспорно най-комфортни са правоъгълните душ кабини, предоставящи най-голямо пространство в кабината.
Размерите на моделите душ кабини варират според размерите на баните и пространството, което заемат в тях. Съвременните душ кабини се произвеждат в стандартни размери като 90/90, 80/80, 70/70, 100/100 см, правоъгълните могат да бъдат с размер от 80/120 до 80/210см. Разбира се ако имате нужда от по-нестандартен размер, винаги може да Ви бъде изработена душ кабина по поръчка.
Друг важен избор, който трябва да направите при избор на душ кабина, е вида на стъклото. Може да избирате между различни цветове, както и различна орнаментика, която би могла да бъде добавена върху него за един завършен и зашеметяващ вид. Не бива да забравяме обаче, че понякога по-малкото е повече. Това важи в особена сила при по-малките помещения, в които всеки детайл е от огромно значение. Избирайки чисто кристално стъкло ще постигнете ефект, който да направи банята Ви да изглежда с по-големи размери, отколкото всъщност е и ще ѝ придаде чувство за простор.
Съвременните душ кабини разполагат с най-разнообразни функции, спомагащи за пълното удоволствие от взимането на душ. Тези функции са хромотерапия, ароматерия, хидромасаж, аеромасаж, музика и редица други предимства , които спомагат за пълната наслада в банята.
Поглезете тялото и сетивата си и се насладете на предимствата на съвременните душ кабини, предлагащи истинско СПА изживяване в домашни условия.