• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

На какво да заложим при избор на мебели за баня?

Когато става въпрос за ремонт и обзавеждане, е от изключително значение да изберем възможно най-практичните, ефективни и икономични решения. Банята е мястото, в което започва и завършва нашият ден и именно поради тази причина функционалността и комфорта в помещението са ключови. Съществуват различни начини да опростим визията, но изборът ни трябва да е добре информиран и основателен, за да си спестим евентуални усложнения.
Съвременните мебели за баня са един страхотен начин да организирате пространството в банята и да разчупите нейната визия. Те предлагат практичност, съчетана с модерна и изискана визия. Съществуват различни видове мебели за баня, произведени според особеностите на всяко помещение – размер, форма или материали.
Първата особеност, с която трябва да се съобразим са материалите и изработката на мебелите. Така например, PVC мебелите са водо- и влагоустойчиви и се препоръчват за бани с малка проветливост. Тези материали предпазват мебелите както от влагата, така и от водните пръски. Предимството на днешните PVC мебели за баня е, че поради лесната си обработка, този материал може да предложи най-различни визии, дизайн и цветови комбинации. Другият често срещан материал за изработка на мебели за баня е MDF-ът. Това е материал, който представлява плот от дървесни фибри, слепени със синтетична смола при много висока температура, след което се подлага на пресоване. Този плот се покрива с декоративна хартия, напоена със смола за по-голяма устойчивост. MDF мебелите са само влагоустойчиви и се препоръчва да бъдат монтирани в помещения с прозорец и постоянен въздушен поток.
Съществуват и други материали, от които се изработват днешните мебели за баня, сред които са стъкло, пластмаса, метал, полистирол и дърво. Стъклото е много здрав и устойчив материал, тъй като се закалява допълнително, но е тежко и негова добра алтернатива може да бъде плексиглас. Металът също има своите предимства като здравина, но много хора се притесняват от ръждясване, въпреки че металните мебели претърпяват допълнителна обработка срещу корозия и ръжда. Дървото е страхотен материал, но той трябва да се обработва със специални лакове и покрития, с цел да се избегне надуване. Полистирол (или полистирен) е полимер, който при стайна температура е твърд термопласт, а при по-висока може да бъде разтопен и втвърден отново, подобно на пластмасата. Той се отличава с изключителна издръжливост и позволява оцветяване и декориране.
Друг фактор, на който е добре да заложим преди закупуване на мебели за баня е техният размер и форма. Към днешна дата съществуват различни модели и комплекти мебели за баня, които могат задоволят всеки вкус и да се впишат във всеки интериор - квадратни, правоъгълни, ъглови, бели или цветни, гладки или релефни – изборът е безкраен. Обикновено комплектите за баня се състоят от горен, долен шкаф и мивка. Този вариант е изключително практичен и икономичен, тъй като купувате всичко необходимо наведнъж. По този начин не полагате усилия да достигнете перфектната комбинация и несъмнено се отразява на бюджета в положителен аспект.
Да изберете мебели за баня си има редица предимства. Те могат да помогнат с допълнително складово помещение, ще променят изцяло визията на банята, почистват се лесно, благодарение на повърхностния слой, предлагат разнообразни комбинации и модерна визия и несъмнено увеличават стойността на банята, като я карат да изглежда луксозна и стилна.
Съвременните мебели за баня са една практична инвестиция – инвестиция в пространство, удобство и добра визия. Те са начинът да покажем индивидуалността си, като я съчетаем с комфорт и функционалност. Нашите мебели за баня могат да бъдат най-оригиналното и модерно решение за нуждите и изискванията на домакинството ни. Разгледайте огромното разнообразие, което предлагаме и направете разумен и информиран избор.