• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Модерните смесители за кухня - неизменна част от живота на съвременния човек

Кухнята е едно от най-използваните помещения у дома. Точно поради тази причина е от изключителна важност, тя да бъде функционална и модерна. Всеки един аспект от съвременната кухня трябва да бъде избран внимателно, за бъде ползотворен за всички членове на семейството.
Разбира се, това не е нещо ново. Всеки един от нас е запознат с важността на кухнята за модерното семейство. В това помещение повечето от нас прекарват голяма част от свободното си време.
Точно затова при обзавеждането на нов дом или освежителен ремонт на стария е важно да бъде обърнато внимание не само на основните компоненти, съдържащи се в кухнята ни, но и на по-дребните детайли, които ако бъдат пренебрегнати, в бъдеще може да създадат доста проблеми.
Такъв „дребен детайл“ са съвременните смесители за кухня. Много хора все още смятат, че смесителните батерии не играят толкова важна роля в кухнята и точно там е грешката им.
Съвременните смесители улесняват в пъти живота ни и намаляват времето прекарано в досадни домакински дейности, благодарение на своите иновационни подобрения.
Днес ще обърнем внимание на точно тези подобрения при модерните смесители за кухня и как те спомагат за по-пълноценната ни работа в едно от най-важните помещения у дома.
Първите смесители за кухня са разполагали с една основна задача и тя е била да предоставят на потребителите вода с желаната от тях температура. За времето, в което са били изобретени първите смесители за кухня, това че смесват топлата и студената вода е било почти върха на иновацията.
С напредването на годините и скоростното развитие на технологиите, основната задача на смесителните батерии за кухня си остава същата, но към нея са добавени редици от подобрения и предимства, които правят работата в кухнята много по-приятна и лесна.
Една от първите и най-очевидни промени при съвременните смесители за кухня е изчезването на двете ръкохватки. Първоначално смесителите са разполагали с две ръкохватки – една за студена и една за топла вода. В днешно време те са заменени от една обща ръкохватка, чието предимство е заемането на по-малко пространство, по-лесно управление на батерията и изключително бързо настройване на желаната температура.
Освен ръкохватката, друга лесно забележима промяна при новите смесители за кухня е огромното разнообразие от размери.
В миналото моделите и размерите на първите смесители за кухня са били доста еднообразни, докато сега, разнообразието е значително доста по-голямо и е съобразено с различните нужни на всяко домакинство.
Лесно ще откриете на пазара както високи и ниски смесители за кухня, така и такива, чиято височина е регулируема.
Последният тип, с регулируемата височина е сравнително нов на пазара и е изцяло съобразен с нуждите на модерното семейство. Благодарение на това, че можете да контролирате височината на чучура, не се лишавате от предимствата на високите смесители за кухня, дори и мивката Ви да се намира под прозорец.
Една от най-големите промени при новите смесители за кухня е издърпващият се шлаух. Тази иновация прави използването на батерията много по-лесно, удобно и бързо. Благодарение на издърпващият се шлаух, разполагате с възможността лесно да насочите струята на водата в желаната от Вас посока. Издърпващият се шлаух на новите смесители за кухня е изключително подходящ за Вас, ако разполагате с мивка с две корита.
Следващите промени в устройството на модерните смесители за кухня, които ще обсъдим са незабележими за човешкото око, но играят изключително важна роля в безпроблемната работа на батерията.
Първата „невидима“ промяна е керамичната глава. Тя няма как да бъде забелязана с просто око, но наличието й в устройството на новите смесители за кухня, спомага за намаляването на нежелани течове и удължава живота на батерията Ви.
Втората промяна е наречена аератор. Новите модели аератори, които се използват в устройството на съвременните смесители за кухня, обогатяват водната струя с въздух и по този начин намаляват разходите на вода, енергия и правят използването на батерията много по-ползотворно.
Разбира се, промените при модерните смесители за кухня съвсем не спират до тук.
Разнообразието в дизайни, модели и още редица иновативни допълнения ще разгледаме много по-подробно в следващата част на нашата статия за съвременните смесители за кухня и ролята им в живота на модерния човек.