• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Модерните душ кабини – незаменима част от живота на човека

Живеем в забързано ежедневие, изпълнено със стрес и често не успяваме да си починем пълноценно. Когато се прибираме вкъщи след тежък ден, ние търсим място за релакс и спокойствие. Място, където може да се усамотим и да се отпуснем. Помещението, което хората ползват за релакс след тежък и натоварен ден е банята. Това е кътчето, което те откъсва от всички и всичко, мястото където оставаш сам с мислите си.  В нея сутрин всеки се зарежда с енергия за предстоящият ден, а вечер измива умората от него. За да може банята да е пълноценна и да покрива нуждите на съвременния човек, тя трябва да има нужното обзавеждане.
Какво е нужно на това помещение, за да го превърнем в райско кътче? За да направим банята съвременно и практично е нужно, и обзавеждането да е в крак с модата. Най-важното приложение на банята е взимането на душ. Тук на помощ идват модерните душ кабини. Те навлязоха в живота ни преди повече от 20 години и са най-доброто и практично решение за всяко мокро помещение. В днешно време обаче пазара предлага голямо изобилие във всякакви форми и размери, подходящи и за най-малката баня. 
Какво трябва да знаем още за тях? Душ кабината е модерно и иновативно творение, което разделя банята на две функционални пространства, а именно на суха и мокра част. Елиминира нуждата от забърсване и попиване на водата след взимане на душ. По този начин плочките и мебелите се запазват чисти и по тях не достигат водни и сапунени пръски, които неизбежно ще оставят следи след натрупване. Съвременните душ кабини се предлагат и произвеждат в различни форми и размери - правоъгълни и квадратни, овални, петоъгълни, така и по поръчка за конкретен клиент. Те могат да имат плъзгащи, сгъваеми "тип хармоника" или отваряеми врати, като първите две пестят място, тъй като изискват минимална площ за отварянето. Душ кабините най-често стъпват върху поддушово корито от акрил или порцелан снабден с “Anti Slip” система, която намалява опасността от подхлъзване в следствие на намокряне. Това обаче далеч не е единственият избор на под. Другият вариант е без наличие на поддушово корито, при него имате възможност да поставите подов лентов сифон. Предимството при този избор е, че е по-дискретно и така придава изящен и първокласен вид на помещението.  Да поговорим и за функциите, с които ни засипват модерните душ кабини. Например стъклото, което е базирано на нова технология за противокапков ефект „Protect Clean”. Тя създава защитен механизъм по повърхността и така предпазва от наслояване на варовик и прах, а почистването става лесно и бързо. Предлагат се още много функции, които ще направят всяко взимане на душ неописуемо. Едно от новите допълнения е системата за хидромасаж. Тя предлага различен брой хидромасажни дюзи, които масажират тялото и му помагат да се отпусне след дълъг и изморителен ден. В допълнение към новите душ кабини има още и хромотерапия, ароматерапия и звукотерапия. Хромотерапията е изградена на базата на цветове с различни дължини на вълните, които действат благоприятно на човешкия метаболизъм, спомагайки усвояването на витамини. Арома и звукотерапията Ви позволяват да се насладите на звуци и благоприятни аромати, които Ви пренасят на едно много по-приятно място. По-функционалните разполагат още с озонираща система за дезинфекция, която предпазва от неприятни миризми, мухъл и бактерии. Модерните душ кабини разполагат с друга благоприятна функция, която радва нашите сетива. Предлагат Ви възможността да слушате радиопрограми и любимата музика по време водните процедури. Това прави къпането по-приятно и разтоварващо. Темата за душ кабините и тяхната полза е дълга и неизчерпаема. Изводът обаче от всичко казано до момента е, че те заемат важна част от живота на съвременния човек. Затова заложете на модерното и практичното, за да получите пълен комфорт за Вас и семейството Ви. Банята е храм за душата, направете я така, че да Ви доставя удоволствие в началото и в края на всеки ден.