• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Модерните душ кабини – експлозия от удоволствие и наслада – част I

През годините, банята като помещение е претърпяла множество промени и различни тенденции в нейното обзавеждане. Тя преминава през дълъг преход, през който от обикновено помещение, в което просто отиваме да вземем душ се превръща в бленуван оазис, където може да се отдадем на тишина, спокойствие и релакс. В нашето забързано ежедневие е голям плюс да разполагаме с такова местенце, в което да се отпуснем след дългия и изморителен ден, премахвайки всичкия натрупан стрес и умора. Поради тази причина, съвременния интериорен дизайн започна да се ориентира в създаването на по-стилни и функционални бани. Новите тенденции в обзавеждането на баня започнаха да се ориентират към създаването на комфортна атмосфера, комбинирана с функционалност и практичност. Когато говорим за удобство и комфорт в мокрото помещение, душ кабините са черешката на тортата в обзавеждането на съвременната и модерна баня. Модерните душ кабини вече не са това, което бяха. Те не просто отделят поддушовото пространство, но ни предлагат и голям набор от функции, с които да превърнем обикновеното вземане на душ в едно неповторимо изживяване за ума и тялото. Съвременните душ кабини са не само стилни, но се изработват в широка гама от размери, цветове, дебелина на стъклото и орнаменти. Благодарение на огромното разнообразие, новите душ кабини, могат да задоволят нуждите на всяко едно домакинство, без значение от размера на неговата баня. През последните няколко години, голяма популярност набира нов вид кабини, които несъмнено променят представата ни за тях. Това са мултифункционалните душ кабини. Те разполагат с много функции, ориентирани не само към приятното ни прекарване под душа, но и към множество ползи за тялото, от които може да се възползваме само в специализирани SPA центрове. Нека сега разгледаме по подробно мултифункционалните душ кабини, техните функции, особености и предимства.
1.    Форми, размери и дизайн
В това отношение, този тип душ кабини не се отличават особено от стандартните. Те предлагат голямо разнообразие от размери, така че да може да покрият изискванията на всяка баня. Също като останалите душ кабини, мултифункционалните се предлагат в овални, квадратни, правоъгълни и други форми. Благодарение на това Вие може да намерите най-подходящото решение за Вашата баня. Дизайнът на повечето модели се различава от стандартните кабини главно заради добавените елементи, които карат модела да изглежда по-масивен.
1.    Стъкло и профил
Повечето модерни душ кабини, включително и тези се изработват с нов вид профил с хромирано покритие. Благодарение на него, профилът е защитен от натрупването на котлен камък и петна, което улеснява неговото почистване, запазвайки добрата му визия за по-дълго време. Хромираните профили далеч не са единствения ни избор. В зависимост от дизайна на модела, може да намерите различни цветове профили като бели, черни и други. Освен стандартното прозрачно стъкло, вече може да се възползваме и от матирано, което придава допълнителен чар на модела. Голяма част от мултифункционалните душ кабини се изработват с по-дебели стъкла, с което гарантират по голяма здравина и устойчивост.
Ако до тук сме успели да грабнем вниманието Ви и искате да разберете повече за останалите функции, които могат да ни предложат мултифункционалните душ кабини, елате и прочетете втората част на нашата статия.