• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Мебели за баня - едно модерно и практично решение за мокрото помещение

Банята е едно от най-значимите и използвани помещения в дома и всеки един от нас започва и завършва своя ден в нея. Всяка баня независимо голяма или малка се нуждае от практично решение, което да я поддържа организирана. Тук идват мебелите за баня, които се грижат това да се случи, запазвайки помещението подредено и спретнато. В следващите редове ще Ви запознаем с различните дизайни мебели за баня.
Модерните мебели за баня ни дават богат избор от разнообразни дизайни и цветове. Въпреки смяната в тенденциите при обзавеждането, едни от най-използваните и предпочитани мебели си остават тези с изчистен дизайн и класически бял цвят. Неутралния им стил не изисква да се съобразявате с него и позволява лесното им комбиниране с различни видове цветни декори.
От друга страна за любителите на раздвижени и нестандартни стилове, съвременните мебели за баня предлагат голямо разнообразие от дизайни с различни форми или орнаменти по-тях. Модерните мебели за баня предлагат и модели в ретро стил. Те са по-масивни и се отличават доста от останалите. Тези мебели са изработени за бани, в които преобладава класическия стил, така че да му придадат индивидуалност и завършен вид.
Какъвто и дизайн да изберете, съвременните мебели за баня ще превърнат мокрото помещение в едно елегантно и комфортно място.
Повечето модерни мебели за баня се предлагат в комплект, който се състои от горна и долна част. В следващите редове ще Ви запознаем по-конкретно с характеристиките на различните шкафове.
При горната част, най-използвани са шкафовете с една или повече вратички. Вратичките могат да бъдат обикновени или огледални. При повечето съвременни мебели за баня, вратичките са с функция “soft close”. Тази функция се грижи за плавното им и безпроблемно затваряне, предпазвайки ги от силни и непредвидени удари. Друг също доста често срещан вариант е съчетанието на огледало и една или две колони. При този тип шкафове, колоните са с една вратичка с функция “soft close”.  Не толкова срещани са и комплекти с горна част, която се състои единствено от огледало. Последно, но не и на последно място, много от новите модели мебели за баня разполагат с лампа или вградено LED осветление, което се грижи за добрата видимост по-всяко време. Някои модели предлагат разнообразие от няколко типа светлина, които се управляват с помощта на вграден Тъч Бутон.
Долната част на комплектите е представена от долен шкаф. Шкафът може да е конзолен или с крачета. Конзолните шкафове позволяват по-лесното почистване на пространството под тях, но пък се монтират на стената и преместването им е много трудно. От друга страна шкафовете с крачета позволяват лесното им местене. При повечето модели задните крачета са регулируеми, улеснявайки поставянето на шкафа при неравен под. От гледна точка на дизайна, долните шкафове за баня, могат да са с две или повече вратички или чекмеджета. Разбира се съществуват и модели, които доста успешно съчетават вратичка с две по-малки чекмеджета например.  Новите модели долни шкафове за баня се предлагат с мивка. Често мивката е порцеланова и в бял цвят.
Понякога, колкото и отделения да има един шкаф мястото просто не достига. Поради тази причина, някои комплекти мебели за бана предлагат и допълнителна колона. Колоната не се отличава от останалите части на комплекта. Тя може да е конзолна или с крачета и да разполага с една или две вратички, отново с функция “soft close”. 
Съвременните мебели за баня предлагат решение за всеки вкус. Те разполагат с огромно разнообразие от размери, така че да покрият изискванията на всяка една баня.
Без значение какви мебели ще изберете, бъдете сигурни, че пасват идеално на Вашия вкус. Нека мебелите се комбинират идеално с останалия интериор в банята, така че да създадат максимален ефект.