• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Мебели за баня - перфектното решение за малката баня

Обзавеждането на дома, когато за първи път се нанасяте в него или след основен ремонт, винаги е свързано с голяма доза вълнение, емоции и неповторими изживявания. Честно казано, обзавеждането на дома си е цяло приключение. За съжаление обаче все по-често хората разбират, че не винаги емоциите, които обзавеждането носи със себе си са само приятни. Разбира се, всеки знае и обръща огромно внимание на мебелите и уредите, които поставя в дневната, кухнята или спалнята. Но има едно място, което често остава пренебрегнато и за съжаление това довежда до доста усложнения и проблеми.
Кое е това място? Банята, разбира се. В много от случаите, банята бива пренебрегната за сметка на останалите стаи и често хората не осъзнават колко губят от това си решение. Това се дължи на няколко фактори, които ще разгледаме в следващите редове и ще предложим решения, с които ще си осигурите плавно и безпроблемно превръщане на апартамента или къщата в истински функционален и уютен дом.
Модерното строителство все по-често намалява в пъти размерите на банята за сметка на останалите помещения. Това от своя страна дава предпоставка за огромна трудност в превръщането на малката баня в нещо функционално, модерно и удобно. Как може да се сдобием с баня, която разполага с всичко необходимо, но да се вместим в малките размери на помещението?
Отговора на този въпрос е един и е доста очевиден, а именно – мебели за баня. Един от най-лесните начини да внесете повече пространство в малката и невзрачна баня е като я обзаведете с мебели за баня. Благодарение на модерните мебели за баня Вие получавате възможност не само да внесете допълнително място, в което да подредите тоалетните си принадлежности, но и ще придадете на помещението изцяло нов и много изискан вид.
Новите модели мебели за баня се делят основно на два видa спрямо материала, от който са изработени, а именно – мебели за баня от PVC и мебели за баня от MDF.
Мебелите за баня изработени от PVC материали са с висока степен на влаго и водоустойчивост. Това се дължи на специалната им обработка с бои и лакове, чиято цел е запечатването на материала, гарантирайки че няма да има раздуване или друг вид деформации по продукта, въпреки излагането му на директни водни струи.
Другият много популярен материал използван за производството на мебели за баня е MDF. Негова основна характеристика също е високата влагоустойчивост, която се дължи на специална обработка с различни грундове и бои. Друго предимство на мебелите изработени от MDF е, че самият материал дава свобода за създаването на нестандартни и по-заоблени форми, което придава на продукта неповторим арт акцент, позволявайки превръщането на банята в истинско произведение на изкуството.
Време е да се обърне внимание на различните модели мебели за баня, които се предлагат на пазара. Освен по размери, форми и цветове, модерните мебели за баня се различават основно по едно нещо и то е липсата или присъствието на крачета на долния шкаф.
Голяма част комплекти мебели за баня се предлагат с нивелиращи крачета и този модел мебели за баня се наричат още и свободно стоящи. Основното удобство при тях е, че могат лесно да се преместят от едно място на друго.
Все по-популярният втори модел мебели за баня е този с висящи или конзолни шкафове. При тях долният шкаф бива прикрепен към стената и така се губи смисъла от нивелиращите крачета. Този вид мебели за баня стават все по-предпочитани, тъй като предоставят дори повече място в малката баня, а също и не се събират замърсявания и бактерии около прикрепящите елементи.
Основните отличителни функции и черти на съвременните мебели за баня е, че разполагат с една нова и много полезна система за плавно затваряне на вратичките – SoftClose, което ги предпазва от нараняване на тяхната външност. Друго нещо, което можем да забележим лесно при новите комплекти мебели за баня е, че се предлагат с огледало, полица и дори LED осветление за допълнително удобство.
Разбира се, трябва да обърнем внимание и на външността на различните модели мебели за баня. Все повече комплекти мебели за баня са с ефектни, нестандартни и доста цветни форми, размери и видове, което не влияе ни най-малко на тяхната функционалност.
Благодарение на огромният интерес към новите мебели за баня и високото им предлагане, Вие разполагате с възможност да превърнете дори най-малката, тъмна и невзрачна баня в истински шедьовър, изпълнен с елегантност, стил и функционалност.