• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Мебели за баня - видове и функционалности

Често помещението с най-малки размери в дома е банята. А дори още по-често това се превръща в проблем, тъй като банята е едно от най-значимите и използвани помещения у дома. Поради тази причина е от изключителна важност да обърнете огромно внимание на избора на правилно обзавеждане за банята. При основен или освежителен ремонт на мокрото помещение, в доста случаи хората не се замислят много за обзавеждането му или с какви важни и огромни предимства ще се сдобиете ако изберете правилните мебели за баня. А трябва. И точно поради тези причини в следващите редове ще си говорим за предимствата и ползите от различните модели и видове мебели за баня.
Първият въпрос, на който ще дадем отговор е „Защо са ни нужни мебели за баня?“ Поради честата липса на пространство в банята се налага да търсите разнообразни решения и начини, чрез които да се сдобиете с допълнително място.
Модерните мебели за баня са перфектното решение за това. Все повече модели мебели за баня на пазара са с компактни размери, подходящи за малки помещения, а в същото време разполагат с достатъчно място и функции, за да бъдат от огромна полза.
Разбира се, друга причина да се увеличи търсенето на мебели за баня е естетиката. В днешно време освен на функционалността се обръща огромно внимание и на естетичния вид на продукта и усещанията, които носи със себе си. И все пак е от огромна важност е да обърнете внимание не само на външния вид или функциите, които модерните мебели за баня предлагат, но и на материала използван за изработването им. На пазара се открояват два основни вида мебели за баня, а именно изработени от PVC и MDF материали.
Мебелите за баня изработени от PVC материали са с висока степен на влаго и водоустойчивост. Това се дължи на специалната им обработка с лакове и бои, чиято цел е запечатването на материала, гарантирайки че няма да има раздуване или друг вид деформации по продукта, въпреки излагането му на директни водни струи.
Другият много популярен материал използван за изработка на мебели за баня е MDF. Негова основна характеристика също е високата влагоустойчивост, която се дължи на специална обработка с различни грундове и бои. Друго предимство на мебелите изработени от MDF е, че самият материал дава свобода за създаването на нестандартни и по-заоблени форми, което придава на продукта неповторим арт акцент, позволявайки превръщането на банята в истински шедьовър.
Време е да обърнем внимание и на огромното разнообразие от модели мебели за баня, предлагани на пазара. Най-често срещаните модели са свободно стоящите мебели за баня, които се характеризират с нивелиращи крачета или борд. При тях предимството е, че можете да ги поставите във всяко кътче на банята и ако след време решите, че това място не е подходящо за тях, лесно можете да ги преместите.
Но истинският хит при новите модели мебели за баня са конзолните. Те притежават огромен набор от предимства и функции, които ще Ви дадат огромна свобода на въображението. Основната им разлика от свободно стоящите е, че конзолните мебели за баня се прикрепят към стената и нямат нужда от борд или крачета. Това е огромно предимство, тъй като така не се събират замърсявания и бактерии около поддържащите елементи. Тъй като конзолните мебели за баня са един вид „висящи“, те внасят усещането за по-голямо пространство, нещо от което се нуждаете, когато обзавеждате малка баня.
Към много комплекти мебели за баня вече се предлагат колони и лавици, чиято цел е да внесат визуално допълнително пространство в самото помещение. Същевременно с това те предоставят още място за различните вещи и тоалетни принадлежности, които трябва да са на една ръка разстояние в банята.
Друга много интересна новост при новите модели мебели за баня е вграденото LED осветление. Голяма част от комплектите мебели за баня разполагат и с огледало с вградено LED осветление, което можете да контролирате с едно единственото докосване, благодарение на функцията “Touch Screen”. Развитието на технологиите и модните тенденции позволяват поставянето на осветление дори на долните шкафове за баня, превръщайки ги в истинско произведение на изкуството.
Освен функционалност, съвременните модели мебели за баня се отличават със своите интересни, различни и впечатляващи дизайни. Можем спокойно да се насладите на  огромна гама от цветове, форми, размери и дизайни на мебели за баня и да изберете най-подходящите за Вас. Те ще Ви помогнат да превърнете мокрото помещение в място, славещо се с многофункционалност, но и визия, която ще Ви оставя без дъх всеки път.