• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Кухненски смесители - иновации

Кухнята е може би най-натовареното и използвано помещение в домовете ни. Поради тази причина при нейния ремонт и обзавеждане е много важно да обърнете внимание на всеки аспект. Повечето го правят - създават интересни и уникални дизайни, избират най-новите и модерни електроуреди, но за съжаление, в повечето случаи не обръщат внимание на един малък, но съществен детайл. А както знаете – „Дяволът е в детайлите“.
Дяволът в случаят е изборът на кухненски смесител.  Той е способен както да сътвори чудеса с функционалността и дизайна на кухнята, така и да създаде доста проблеми, ако пренебрегнете неговата важност. 
В модерния и забързан свят всеки се нуждае време, функционалност и надеждност. Модерните кухненски смесители осигуряват именно това.  В следващите родове ще ви разкажем за всички предимства на новите кухненски смесители и ще Ви помогнем да изберете най-добрият, като по този начин ще си осигурите функционалност и ще спестите време.
Производителите, които са от години на пазара, са напълно наясно с фактът, че важността на различните кухненски смесители при обзавеждането и ремонта на кухнята е огромна и предлагат все нови и нови иновации.   
„Класиката в жанра“ са моделите кухненски смесители с две ръкохватки, но на пазара все повече се налагат едноръкохватковите смесители. С тях контролът на струята на водата и нейната температура е лесен и бърз. 
Една важна новост при голяма част от модерните кухненски смесители е издърпващият се шлаух, който е изключително полезен. Предимствата на новите кухненски смесители с издърпващ се шлаух или т.нар. функция „pull out” е, че има голяма свобода на движението, което е особено полезно, ако имате мивка с две корита. Някои модели кухненски смесители разполагат и с душ глава за още по-голямо удобство и равномерно разпределяне на струята на водата.
Любопитно е да се обърне внимание, че има иновации и при технологията свързана със струята на водата. Модерните кухненски смесители разполагате със  “Select” бутон, който улеснява изключително много при смяна на функцията на водата.
Аераторите, с които разполагат съвременните кухненски смесители, са особено полезни при обогатяване на водната струя с въздух, което спомага и за спестяване на водните ресурси.
Голям брой от клиентите срещат трудности при избора на кухненски смесител поради различието в разположението на кухненската мивка и дизайна й. Потребителите много често желаят предимствата на високите кухненски смесители, но нямат нужното пространство да си го позволят, ако например мивката е под прозорец.
За щастие, производителите на кухненски смесители са помислили и за това. Има специални модели кухненски смесители за монтаж по прозорец. Тяхната височина може да се регулира, което означава, че може да се постави на място по Ваше желание без да е необходимо да се лишавате от някое предимство на високите кухненски смесители.
Ако имате малки деца, безопасността е от изключително значение. Модерните кухненски смесители разполагат с функцията ColdBody, която не позволява нагряване на тялото на кухненския смесител. Това предотвратява и риска от изгаряне или опарване.  
QuickClean системата е друга иновация при съвременните кухненски смесители.  Тя намалява натрупването на котлен камък по повърхността на смесителя и съдейства за лесното му и бързо почистване. 
Новите модели кухненски смесители имат и специално покритие, което има помага да запазят бляскавия си външен вид години наред.
Не на последно място е важно да се изтъкне и стилният външен вид на новите модели кухненски смесители. На пазара се предлага огромно разнообразие от модели с по-овални или по-квадратни форми. Изключително актуални са и цветните кухненски смесители. Червен, син, розов, зелен, жълт – палитрата от цветове е огромна. Това е една идеална възможност да превърнете кухнята не само във функционално пространство, но истински интериорно бижу.