• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Иновации при съвременните смесители за баня

Банята е едно от малките помещения у дома, а всъщност е едно от най-важните. Често разчитаме точно на нея, когато се нуждаем от спокойствие, комфорт и отпускане след дълъг и труден работен ден. А за да получим всичко това, трябва да разполагаме с функционална и висококачествена баня. При ремонт и обзавеждане на банята е важно да обърнем специално внимание на всеки малък детайл, който в бъдеще е възможно да се превърне в проблем ако го пренебрегнем сега. Такъв детайл са различните видове смесители за баня. Поради тази причина е от изключителна важност да бъде избран най-подходящи и функционални смесители. 
Благодарение на скоростното развитие на технологиите, производителите на смесители за баня, разполагат с възможността да създадат и да предложат на пазара огромно разнообразие от съвременни и функционални модели.
Класическият вид смесители за баня е с две ръкохватки. Именно тези модели създават идеята за смесването на топла и студена вода. В наши дни двуръкохватковите смесители за баня са предпочитани главно заради своята ретро визия и винтидж ефекта, който придават на банята.
Едни от най-търсените и предпочитани видове смесители за баня в момента са едноръкохватковите. И има защо. Едно от многобройните предимства на смесителите за баня с една ръкохватка е изключителното удобство, което дават при използването им. Смесването на водата и достигането до желаната температура става бързо и само с едно леко движение на ръката. Голяма част от съвременните смесители за баня разполагат с функцията SoftTurn, която спомага за плавното движение на ръкохватката. Керамичният затварящият се механизъм на новите модели смесители за баня гарантира високо качество на изработка и издръжливост.
Най-иновативните и нови модели смесители за баня на пазара са термостатичните. При тях иновацията е в липсата на ръкохватки и присъствието на бутони. При повечето термостатични смесители за баня бутоните са 2. Единият бутон е за настройка на струята на водата, докато другият позволява да изберете най-подходящата температура.
Разбира се, предимствата и иновациите на съвременните смесители за баня не свършват само с броя на ръкохватките им.
Голям брой смесители за баня разполагат с множество важни функционални системи.
Една от полезните функции на смесителите за баня е обогатяването на водата с въздух, което намалява излишно изразходените водни ресурси.
Някои модели смесители за баня имат функцията ColdStart, при която ако ръкохватката на батерията е в средно положение, водата която ще потече при пускането на смесителя ще бъде студена. С подобен замисъл е създадена и функцията ColdBody която не позволява нагряване на тялото на батерията без значение от температурата на използваната вода, предпазвайки Ви от изгаряне. Допълнителна защита при модерният смесител за баня е ограничителят на температурата, който не позволява надвишаване над 38-40 градуса и така възможността за опарване се избягва напълно.
Някои модели смесители за баня са със система ComfortZone, при която  разполагате с множество възможности за размери на един модел смесител. Може да избирате между S (8см) и XL (25см) размер на смесителите, което Ви позволява да поставите моделът, който желаете без да се тревожите за размера. Хромираното покритие на модерните модели смесители за баня гарантира безупречният им вид дълги години. Системата Quick Clean намалява натрупването на котленият камък, което удължава живота и  прави почистването на смесителят за баня лесно и бързо. Разбира се, смесителите за вана и душ разполагат със същите тези функции, че дори и повече. При тях може да се насладите на различни варианти за струята на водата. Създайте свой собствен рай с няколко различни струи, които ще Ви донесат коренно различни усещания и ще Ви накарат да се отпуснете напълно след дългият работен ден.
Освен за функциите, производителите на смесители за баня се стараят да създадат възможно най-много и различни дизайни, за да са сигурни, че ще откриете точния модел за Вас.
Едни от най-търсените и интересни в момента смесители за баня са цветните, които ще внесат нотка на свежест у дома.
Придайте артистичен акцент на изтънченост и елегантност, със съвременните смесители за баня. Осигурете си спокойствие, удобство и бързина с най-подходящият модел за Вас!