• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Иновации при съвременните смесители за баня - част II

В първа част от статията се запознахме с продуктовата гама смесители за баня. Както стана ясно тя включва голямо разнообразие от модели – смесители за мивка, смесители за душ, смесители за вана/душ, за вграждане, термостатични смесители, смесители за биде. Несъмнено смесителите за мивка са този вид, който изниква в съзнанието ни, когато говорим за смесители за баня. В първа част обърнахме внимание на вида смесители за баня спрямо броя ръкохватки. Отделихме и малка част за термостатичните смесители, които доказахме, че са доста иновативен модел, спомагащ ежедневието ни, когато с нас живеят деца, именно защото при тях има два бутона, единия от който регулира водния поток, а с другия се избират градусите. По този начин още със стартирането може да се осигури вода с конкретна температура, без непредвидени изненади. Като заключение можем спокойно да кажем, че това ни гарантира абсолютно спокойствие при употреба, именно защото рискът от изгаряне е сведен до минимум. Обещахме Ви, че в тази част ще обърнем внимание на функциите, които ни гарантират същото спокойствие и безопасност.
Една от функциите, която ни осигурява именно това спокойствие, е технологията ColdStart. Тя гарантира, че при първоначално пускане на водата, когато ръкохватката е в средно положение, ще потече студена вода. Друга основна задача на тази функция е да не се използва топла вода, когато това не е необходимо. Мигновено това се превръща във формула за пестене на вода и енергия. Безспорен е факта, колко излишна вода изтича, докато чакаме тя да се охлади.
Друга технология, която спомага за нашето спокойствие, е функцията Coldbody. Нейната основна задача е да поддържа тялото на батерията студено, независимо от температурата на течащата вода. Всички смесители за баня с тази технология дават една допълнителна сигурност и предотвратяват риска от изгаряне.
За да бъдем максимално доволни от модела смесител за баня, който сме избрали, искаме той да бъде максимално издръжлив и безупречен при използване – да работи безпроблемно, както в първия ден от нашата покупка. Технологията SilkMove е нашата гаранция за дълъг и надежден срок на експлоатация. Тя гарантира точен и прецизен контрол над дебита и температурата на водата, което осигурява употреба без никакви затруднения.
Дори ако това не ни е достатъчно, за да удължим живота на батерията, съвременните смесители за баня разполагат с така познатия керамичен затварящ механизъм. Той гарантира допълнителна здравина и устойчивост на батерията, предотвратявайки нежелани течове. Много е важно да отбележим, че всички съвременни смесители за баня са оборудвани с този компонент.
Друга функция при съвременните смесители за баня, която не е така добре позната, както изброените до тук, но спомага с пълна сила формулата за пестене, е технологията EcoJoy. Тя намалява разхода на вода и енергия без да правим компромис с удоволствието от съприкосновение с водата. Водната струя се обогатява с въздух, като по този начин се пестят водни ресурси, без това да е за сметка на качеството и удобството.
Модерните смесители за баня разполагат с още куп иновации, спомагащи удобството при употреба. Част от тях са:
- ЕcoSmart технология, спомагаща за пестене на вода и енергия;
- AirPower технология, осигуряваща перфектна водна струя, обогатена с въздух;
- CoolContact функция, която предпазва повърхността на смесителя от прегряване и му осигурява дълъг и надежден живот на експлоатация;
- QuickClean технология за улеснено почистване;
- ComfortZone 110, осигуряващ пространство за по-голяма свобода на движение;
Освен разнообразието от функции, които изброихме до тук, трябва да обърнем внимание и на дизайна на модерните смесители за баня. Съвременните модели имат специално хромирано покритие, което съдейства за запазване на добрия им външен вид за по-дълго време. Хромът спомага за подобряване на повърхностната твърдост, красотата и защитата срещу натрупване на варовикови частици. Той има добра химическа стабилност, не променя цвета си и запазва блясъка и отражението си за по-дълго време дори от среброто и никела.
Освен стандартната хромирана визия, на пазара могат да се открият смесители за баня в интересни цветови решения, които да придадат малко по-закачлив и индивидуален елемент в мокрото помещение.
Доверявайки се на съвременните смесители за баня, си осигуряваме безупречно качество, стил и висока класа.