• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Иновации при съвременните смесители за баня - част I

Банята е мястото, където започва и свърша деня на всеки от нас. Нейната роля, като място за почивка на тялото и сетивата, е ключова за нашето добро здраве и самочувствие. Тя изразява индивидуалния стил и характер на всеки един потребител. Без значение дали имате по-семпла или по-луксозна баня, функционалността трябва да е акцентът около новата ѝ визия. Трябва да сте сигурни какво точно искате, какво е най-важно при предстоящото ѝ реновиране. Всеки се стреми да се вмести в определен бюджет или пък да постигне стил на дизайна. Трети вариант е пък да се вместите в определен срок, в който можете да направите обновлението. Много е важно да сте наясно с отговорите на тези въпроси преди да започнете, за да си спестите куп проблеми и главоболия. Ремонтът на банята така или иначе е голям проект и има шанс нещата да не протекат, както сте ги планирали. Точно поради тази причина е много важно да обърнете внимание дори на най-малките детайли в обзавеждането, за да си спестите по-нататъшни неприятности. Един от тези „дребни детайли“, който често остава пренебрегван, но с времето напомня за себе си, е смесителят.
Съвременните смесители за баня са определящи за удобството и функционалността на Вашата баня. Именно заради това е от огромно значение да изберете най-подходящия и точен модел за Вас.
Продуктовата гама в категорията смесители за баня е изключително колоритна. Тя включва смесители за мивка, смесители за душ, за вана/душ, смесители за вграждане, термостатични смесители, смесител за биде. Всяка една от тези категории предлага разнообразие от модели, които да задоволят дори най-претенциозния и взискателен вкус. Като вид модерните смесители за баня могат да варират в зависимост от типа на монтажа, материалите, от които са изработени, покритието, механизмите на затваряне, различни функции, чиято цел е пестене на вода и предпазване от изгаряния.
Несъмнено, когато говорим за смесители за баня, на първо място в съзнанието ни изниква смесителят за мивка. През последните години наложилите се смесители за баня определено са едноръкохватковите. Те са предпочитани главно заради бързината и удобството при нагласяне на желаната температура и силата на водната струя. Най-обичайни за нас си остават  двуръкохватковите смесители за баня. Те регулират поотделно постъпването на студена и топла вода. Именно това създава леки неудобства при употреба, тъй като в началото подават или много студена, или много топла вода, също регулирането до необходимата температура отнема доста време.
С термостатичните смесители за баня не се губи време при нагласяне на желаната температура на водата. При тези модели има два бутона – единият регулира водния поток, а с другия се избират градусите. По този начин още със стартирането може да се осигури вода с конкретна температура без изненади в налягането. Много важен аспект е системата за безопасност, която не позволява надвишаване на температурата над 38оC или 40оC. Това гарантира абсолютно спокойствие, защото дори смесителят да се използва от деца, рискът от изгаряне е сведен до минимум.
Съвременните смесители за баня притежават редица други функции, които гарантират пълно спокойствие и безопасност при употреба. Но какви са те, с какво се характеризират, ще разберете в част II.