• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Изящество и лукс при съвременните мебели за баня

Банята неимоверно е едно от най – използваните помещения във всеки дом. В нея ние започваме и завършваме своя ден, затова нейното обзавеждане не трябва да е само стилно и по Ваш вкус, но и да е практично и организирано. В тази статия ще обърнем основно внимание на мебелите за баня, тъй като те са един от основния елемент, който определя нейната визия.
Съвременните мебели за баня вече не са просто част от обзавеждането на мокрото помещения, която се грижи то да е организирано и подредено, те вече играят и важната роля за цялостната му визия. Поради тази причина производителите на мебели за баня, обогатяват и усъвършенстват продуктите си, предлагайки много по-голямо разнообразие от дизайни и размери, така че да могат да отговорят на нуждите на всяко едно домакинство. В следващите редове ще се запознаем с материалите, от които се изработват съвременните мебели за баня, както и различните дизайни и функции, които могат да ни предложат.
Двата основни материала, от които се изработват мебелите за баня са PVC и MDF. Нека започнем с PVC материала. Той е влаго- и водоустойчив, благодарение на което е изключително подходящ за мокри и влажни помещения. Разбира се, при мебелите за баня от PVC, важна роля играе и тяхното покритие, което главно предпазва дървесината, позволявайки мебелите да бъдат подлагани на директни водни капки. PVC материалът е по-твърд, което не позволява създаването на много раздвижени дизайни, но пък за сметка на това предлага по-голямо разнообразие от размери. Повечето PVC мебели за баня са в класически бял цвят, което позволява лесното им и безпроблемно съчетаване с останалите елементи в помещението. Разбира се, съществуват и модели, при които може да избират различни цветове по RAL, така че да внесат нестандартен и кокетен елемент в мокрото помещението.
MDF мебелите за баня от друга страна, предлагат по-разчупени и нестандартни дизайни, тъй като материала го позволява. MDF материалът е влагоустойчив, затова не е препоръчително да бъде подлаган на директни водни капки, защото ще се раздуе и деформира. Едно от най-отличаващите се неща при дизайна на MDF мебелите за баня са дървесните им мотиви. Ако търсите нестандартен и вдъхновен от природата елемент във Вашата баня, то MDF мебелите с такъв дизайн са най-добрия избор за Вас.
Повечето модели мебели за баня се предлагат в комплект от горен и долен шкаф. Има и комплекти, при които се добавя и допълнителна колона, която дава още пространство, в което да прибирате тоалетните си принадлежности. Горната част може да е съставена от огледало и една или две колони, може да е обикновен или огледален шкаф с една или повече вратички. Един от все по-често срещаните елементи към горните шкафове са лампите или вграденото LED осветление, което се грижи за добрата видимост по всяко време.
Долната част при съвременните мебели за баня, може да е представена от конзолен или такъв с крачета шкаф. При повечето нови модели мебели за баня все повече се наблюдават задните регулируеми крачета, които улесняват поставянето му при неравен под. Шкафът може да е представен от една или повече вратички или чекмеджета, в зависимост от цялостния му дизайн. Колоната сама по себе си, притежава същите характеристики като долния шкаф, тя може да е конзолна или с крачета, с вратички или чекмеджета. Модерните мебели за баня са направени, така че да отговарят на нуждите на всяко едно домакинство както като свободно пространство, така и като дизайн.
Независимо дали искате да създадете ретро визия или модерен и луксозен дизайн в мокрото помещение, то съвременните мебели за баня ще спомогнат да уловите това усещане, добавяйки финален щрих към цялостното обзавеждане.