• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Изборът на гранитогрес

Гранитогреса възниква през 80-те години в Италия, като в началото се е използвал за мащабно строителство. Гранитогреса е изкуствено създаден материал. 
Трите съставки, които го превръщат в един от най-качествените продукти са : глина, смола и пясък. В комбинация те правят хомогенна смес, която се изпича при специални условия на температура над 1200 градуса. Така плочките губят влагата от себе си и се превръщат в качествен влаго- и водоустойчив продукт.
Пресяването, хомогенната смес, както и високата температура на изпичане са от важно значение за качествено приготвения гранитогрес.
Следващата важна стъпка при създаването на качествен гранитогрес е шлайфането и полирането. Тези два процеса определят вида на плочките.
Има 4 вида гранитогрес : матиран, гланциран, полиран и релефен. Всеки вид си има своите специфики и особености.
Матираният е отличен избор за помещения, в които има непрекъснато движение. Той издържа на големи натоварвания. Предпазва от нежелани инциденти свързани с мокър под. Може да бъде поставен както в дома, така и в обществени помещения като офиси, банки, галерии, библиотеки, магазини и др.  Леката му грапавина наподобява релефния гранитогрес.
Полираният и гланцираният гранитогрес са подходящ избор за помещения, в които ще внесат класа и изисканост. Тяхната повърхност не позволява задържането на замърсявания и е лесна за почистване. Блясъкът на двата вида, създава усещане за стил, елегантност и шик във всеки дом.
Гранитогресът е трудно разпознаваем за обикновеното око, тъй като наподобява различни материали като: дърво, камък, тухла, плат, цимент. Дървеният гранитогрес наподобява ламинат и е предпочитан избор за полагане във всяко помещение. Ще внесе усещане за уют, комфорт и топлина.
Имитацията на камък и тухла са идеален избор за създаването на разчупена и модерна визия, както вътре в дома, така и отвън. За по-дръзките и смелите, гранитогреса с имитация на цимент е добро решение.
Благодарение на широката гама от цветове, видове и техническите характеристики  – здравина и издръжливост, гранитогреса може да бъде подходящ продукт за полагане във всяко помещение. Светлите нюанси на гранитогреса са идеален избор за малки и тъмни места, в които ще внесат усещане за повече светлина и пространство. Докато тъмните тонове ще създадат елегантен и изискан дизайн във всяко помещение.
Всеки в даден момент се нуждае от промяна в жилището си. Започва да проучва какво се предлага на пазара. Кой продукт е качествен и кой не толкова много?! Допитва се както до специалисти, така и до роднини, приятели. Проучването обикновено е дълго и продължително. Продуктите, които се предлагат са в изобилие, но не винаги са с добро качество. Качествената настилка е от голямо значение за всеки дом. Тя трябва да е здрава, стабилна, да създаде комфорт и да изглежда добре.  Модерният гранитогрес по нищо не отстъпва на останалите продукти за облицоване на под.
Вие избирате какво усещане искате да внесете във Вашия дом. Развихрете въображението си и превърнете всяко помещението в произведение на изкуството. Направете Вашия избор за правилен гранитогрес. Не се спирайте да експериментирате. Ако не опитате няма как да знаете, какво би Ви харесало и какво не. Съвременният гранитогрес е с достатъчно добри характеристики, за да задоволи всичките Ви капризи.