• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Идеи при обзавеждане на малка баня

Как да обзаведем малкото помещение, което сме отделили за банята? Какви са най-подходящите продукти, които биха паснали при обзавеждането на ограничено пространство? Екипът на baniamagazin.com има за цел максимално да Ви помогне лесно да усвоите всеки сантиметър от малкото помещение като поместите всичко, от което имате нужда!
Плочките са едни от продуктите, които могат визуално да създадат усещане за пространство. Разбира се, плочките с размери 60х120см, които са извън стандартните размери плочки, визуално биха смалили помещението, затова е редно големината да бъде съобразена. Изборът на светли тонове плочки ще създаде чувство за разширяване на банята.
Разположението на всеки един задължителен елемент от банята е от особено значение, за да постигнете уют в малки размери.
Забравете за ваните. Те са създадени за широки помещения и заемат още толкова пространство. Иновативно решение е душ кабината. На пазара се предлагат толкова много и  различни душ кабини, подходящи за всякакви размери баня, които ще улеснят пестенето на сантиметри. Ако класическата душ кабина, състояща се от поддушово корито, не Ви устройва, поради малките размери на банята, ние Ви предлагаме още по-щадящ вариант, а именно монтиране на параван за баня, при който можете да добиете визуално повече простор в помещението, а поставянето на подови лентови сифони ще предотврати умокрянето на пространството!
От значение за пестене на пространството е и санитарният фаянс. Тоалетната може да бъде подбрана така, че да осигури пространство и същевременно да придаде комфорта, който търсите. Висящите тоалетни са чудесното решение за обзавеждане на малка баня, а същевременно изглеждат стилно и комфортно.
Мивката Ви също може да бъде висяща, без да се налага да използвате ботуш. Модерните вградени мивки в плот също се вписват в продуктите, които ще Ви осигурят повече пространство.
Аксесоарите за баня имат опция да бъдат вградени или висящи, за да освободите пространството, което ще придаде свежест на банята. Не се спирайте на стоящи закачалки, след като имате възможност да монтирате нежни, стенни поставки за хавлии, в предвид основната идея за компактност в малката Ви баня.
Мебелите за баня са от особено значение при всяко обзавеждане на баня. В случай на ограничено пространство, всяка мебел трябва да бъде подбрана така, че да работи максимално за Вашето добро настроение. Изберете компактни размери с много отделения, в които ще приберете всичко ненужно и визуално ще освободите още повече пространство. Не монтирайте излишни мебели, които просто Ви харесват, а такива от които реално имате изгода в случай на малко пространство. Задължително подберете материала, от който мебелите Ви ще са изработени. Имайте предвид, че в малката баня, шансът за опръскване на мебелите е голям, затова се подсигурете, залагайки на водоустойчиви PVC мебели за баня.
Огледалото е основна мерна единица за визуално разширяване на банята. Колкото повече огледала, толкова повече визуално пространство. Монтирайте огледалото върху мебел за баня, за да не губите излишни сантиметри. Поставяйки огледало срещу прозорец, създавате усещане за комфорт и още малко визуално разширяване на банята.
Разбира се, добре подбраното осветление е един огромен плюс за Вас и Вашата малка баня. Изберете малки лампи тип луничка, успоредно разположени по пода и тавана, създавайки илюзия за безкрайна светлинна пътека.
Ограниченията  в пространството са най-големият стимул и вдъхновение за разкриване на творческия Ви потенциал! Вкарайте цялото си въображение, превръщайки малкото помещение в любимото кътче на Вашия дом.