• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Защо съвременните душ кабини са перфектното решение за малката баня?

Създаването на една модерна и функционална баня се е превърнало в доста трудно начинание в последните години. Това се дължи най-вече на изключително ограниченото пространство, с което хората разполагат, когато става въпрос за банята. Модерното строителство все повече и повече намалява размерите на баните, за сметка на останалите помещение у дома.
Тук възниква въпроса: Как да превърнем банята в едно функционално, практично и модерно помещение, но все пак да се съобразим с нейните размери?
Отговорът на този въпрос може да се стори на някои хора доста нетрадиционен, но всъщност е логичен, а именно – душ кабини.
Защо точно съвременните душ кабини да са решението за малката баня. Много хора смятат, че точно те изискват изключително много място и средства.
Преди години, може би тези хора нямаше да са съвсем в грешка, но днес това съвсем не е така.
Намалените размери на баните, всъщност повлияват изключително много и на производството на душ кабини, колкото и странно да звучи това.
Тъй като все повече хора разполагат с доста ограничено пространство в мокрото помещение, производителите на душ кабини се принуждават да се приспособят към тази промяна и точно по този начин създават и идеалното решение за малката баня.
На пазара в момента може да се открие огромно разнообразие от размери, форми, модели и видове душ кабини, които със сигурност ще паснат в почти всяка баня без значение от нейната квадратура.
А защо това е от толкова голямо значение? Защото основната цел на една душ кабина е да раздели пространството в банята на „мокра“ и „суха“ част. По този начин банята се превръща в едно изключително функционално и модерно помещение. Разделяйки банята на две части, Вие си спестявате изключително много време прекарано в подсушаване и попиване на подове и стени след взимането на всеки душ.
Слагайки тази „преграда“ в банята, колкото и да е малка, тя ще спомогне за създаването на повече пространство, в което да държите тоалетни принадлежности, без да се притеснявате, че ще се намокрят и увредят.
Хубавото на огромното разнообразие от душ кабини е, че ще Ви позволи не само да внесете практичност и функционалност в банята, но и естетика.
Основните форми душ кабини, които се предлагат на пазара са квадратна, овална и правоъгълна, но с лекота могат да се открият дори петоъгълни.
Освен на формата, когато правим избор на душ кабина, е важно да се обърне внимание и на вратите й. Плъзгащите се врати или моделите тип „хармоника“ са най-добрият избор за баня с ограничени размери.
Разбира се, освен че разделят помещението на две, модерните душ кабини разполагат с редица други подобрения, които ще направят живота Ви много по-приятен и лесен.
Една от първите промени е при стъклата. Новите модели душ кабини разполагат с двойно закалени стъкла, а самите те могат да бъдат полирани, матирани и дори ръчно рисувани.
При съвременните душ кабини, разполагате с доста голям избор и от поддушови корита. Можете да се спрете на модел, който има такова или да изберете модел дори без поддушово корито. Интересното при моделите душ кабини без поддушово корито е, че все повече се предпочита комбинацията им с подови линейни сифони, които се славят с дискретност и здравина.
Когато се насочите към по-малки размери душ кабина, със сигурност ще се замислите дали за сметка на компактните размери, няма да изгуби някоя от функциите. Благодарение на развитието на технологиите и непрестанното усъвършенстване на производителите на душ кабини, размерите на продуктите им, почти никога не влияят на техните функции.
Едни от най-желаните функции за душ кабини са разбира се, хидромасаж, хромотерапия, звукотерапия и ароматерапия. Всяка една от тези функции има една основна цел, а именно да превърне времето прекарано в банята в истински рай. Преобразете изцяло малката баня, превърнете я в едно функционално и практично място, което ще Ви носи само наслада и спокойствие, като монтирате душ кабина.