• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Душ кабини - задължителният елемент от интериора на модерната баня

В последните години душ кабините са се превърнали в практичното и стилно решение за наличието на модерна и функционална баня. Едно от безспорните предимства на всички душ кабини е, че те разделят пространството на мокра и суха част. Това е изключително полезно, тъй като вече няма мокри и опасно хлъзгави плочки. В банята могат да се поставят цветни и меки постелки, които допринесат и за една по-кокетна и приветлива визия на помещението. Съвременните душ кабини благоприятстват не само за по-лесната поддръжка на чистота в банята, но и съдействат за превръщането и в модерно и удобно пространство.
В момента на пазара може да се открие огромно разнообразие от форми и модели душ кабини. Освен широко разпространените овални, правоъгълни и квадратни душ кабини, могат да се намерят и нестандартни решения, като петоъгълни душ кабини. Ако пространството в банята е ограничено или архитектурата на помещението изисква по-специфичен дизайн, то това не е проблем. Може да се обърнете към фирма за производство на душ кабини, която да изработи модел, които идеално да пасне на Вашата баня.
С оглед максимално удовлетворение желанията на потребителите се предлага голямо разнообразие и при вариантите на затваряне на врата. Може да се открият душ кабини с плъзгащи се врати и магнитен механизъм на затваряне, отварящи се врати или врати тип „хармониика“ с чупещи се рамене. Интересен факт е, че част от съвременните душ кабини предлагат модели с отваряне на вратата, както навън, така и навътре.
При новите модели душ кабини има голям избор при вида на стъклата. Те могат да бъдат прозрачни, матирани, тонирани или рисувани. Част от моделите душ кабини с прозрачни стъкла имат специални покрития. Те минимизират натрупването на котлен камък и правят отстраняването му по-лесно и бързо. Ако искате да придадете на банята елегантност и стил, може да заложите на тонирани или рисувани стъкла. Те внасят един свеж акцент и особен колорит в банята. С изборът на душ кабина с рисувани стъкла например може да се внесе един по-изтънчен вид на цялата баня. Ако желаете акцент да бъде душ кабината – то заложете на тониран вариант и плочки в светли неутрални цветове.
Изборът на душ кабини предлага и няколко варианта за избор на комплектовка за изграждане на пода. Това може да бъде посредством  поддушово корито, праг или линеен сифон. Поддушовото корито е класическият избор. На пазара се предлагат акрилни и порцеланови корита за душ кабини. Тук важният момент е да се избере модел, които има система против подхлъзване и осигурява лесно и бързо почистване. Сред модерните решения за избор на под на душ кабина се явява прага и линейният сифон. Предимството на прага е, че на пазара се предлага огромно разнообразие от цветове. По този начин може да се постигне чудесно цветово напасване между прага и нюанса на плочките.
Изборът на линеен сифон е вдъхновен от последните тенденции за минимизиране на елементите в банята. Той улеснява влизането в самата душ кабина, тъй като не изисква прекрачване. Това от своя страна свежда до нула риска от падане поради спъване. С правилния избор на линеен сифон с подходящ дебит отпада необходимостта от втори „точков“ сифон в банята. По този начин се постига не само функционалност, но и един изчистен и елегантен дизайн на помещението.
Съвременните душ кабини са едно неоспоримо удобство за банята. Те са практични, красиви и удобни за употреба. Предлагат едно по-функционално разпределение на пространството в банята и по-добра организация и експлоатация на останалите елементи. Модерните душ кабини са начинът да превърнете банята в спа център в домашни условия.