• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Да заложим на качествен гранитогрес

Без съмнение, естествените материали са от най-добрите. Но има и друг материал, който макар да не е естествен, по нищо не отстъпва  на естествените. Толкова добре е изработен, че може да Ви заблуди и да помислите, че е естествен. Съвременните технологии позволяват да се получи всякаква повърхности – камък, дърво, мрамор.
Съвременният гранитогрес е доста популярен. Особено използван е при обществените сгради, като облицовъчна фасада. В интериора се използва все повече и повече.
Може би се питате каква е причината за популяризирането на гранитогреса? Гранитогресът не атсорбира водата, има висока устойчивост на износване и механична здравина. Той има химическа инертност. Не се нужда е от грижа. Компонентите като кварцов пясък, бяла глина и оцветители се приготвят при специална технология. Получаването на желаната форма се случва в последният етап при изготвянето на модерният гранитогрес.
Важен факт за гранитогреса е, че когато гранитогресните плочки излизат от производственият цех, те имат полиран външен вид. Този външен вид се дължи на изпичането.  Ако се опитате да пресъздадете този полиран външен вид е почти невъзможно. Гранитогресните плочки са много твърди. Лесни са за поддръжка. При гланцираният гранитогрес, почистването става бързо, лесно и безпроблемно. Матираните плочки, пък предпазват от нежелани инциденти свързани с намокряния.
Поставянето на гранитогресни плочки във Вашата баня, антре или всекидневна, ще внесе усещане за стил и елегантност. 
Основно гранитогресът е търсен за полагане на пода, но все повече се използва и за облицоване на стени. За външно приложение на сгради, се препоръчва употребата на мозайчен гранитогрес. Той може да се използва и за покритие на подове в помещения с висока натовареност и износване, като антрета, кухни и дневни. Модерният гранитогрес е много по-здрав и устойчив при различни външни влияния като механично триене и издръжливост на химични вещества, съдържащи се в препаратите за почистване. Има класове гранитогреси подходящи за полагане и в индустриални помещения, където нивата на триене са в пъти по-високи.
За да познаете качествената плочка е необходимо да познавате нейните характеристики. За основни показатели се гледа – качество, калибър, нюанс. Не трябва да забравяте и клас на износване и клас на издръжливост.
Хубаво е да се обърнете към специалисти, които си разбират от работата и ще Ви дадат компетентна информация. Консултантите в Баня Стил са винаги на разположение за Вас и ще отговорят на всичките Ви въпроси. От Вас се изисква само да ги насочите от какво точно имате н нужда. Като допълнително удобство, може да си изготвите проект за Вашата баня.
И все пак качественият гранитогрес трябва да има правилни размери, да е напълно плосък. Такива подробности са важни за постигането на перфектен резултат в края на ремонтните дейности. Добрите майстори обикновено успяват да замаскират недостатъците на плочките.
Уверете се, че магазините, от който искате да пазарувате предлагат качествени продукти. Все пак не правите банята си толкова често нали?! Много хора се водят от цената на продукта, това не винаги е така. Има производители, които предлагат добро качество на достъпни цени. Отделете време в изготвянето на нужните продукти за Вашето мокро помещение.
Банята е мястото, в което оставате сами с Вашите мисли. Отмивате сивото си ежедневие и се зареждате с нови приятни емоции.