• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Гранитогрес – усещане за устойчивост и здравина

Визията на всеки дом е от изключително важно значение за всеки един от нас. Всеки иска да представи дома си по красив и оригинален начин. Да го превърне в място, което го откъсва от сивото ежедневие и го кара да се презареди с нови сили. Домът – това е твоята „крепост“, в която се чувстваш защитен. За да се постигне красива, пленителна и запомняща се визия във всяко жилище трябва да се заложи на високо качество при изборът на продукти. Едно от основните важни неща за всеки дом, това е подът. Той задължително трябва да внася усещане за здравина, стабилност и устойчивост на натоварвания. Качествено положеният под ще ни спести много главоболия след време. Освен добрите си технически характеристики, подът трябва да е с красива и стилна визия, която да вдъхне живот във всяко помещение.
В момента гранитогреса е един от най-предпочитаните продукти за облицовка на под. Неговите характеристики са изключително добри и не отстъпват на останалите подови облицовки. Разнообразието от модерен гранитогрес е голямо. Съвременният гранитогрес е изключително здрав материал. Изработва се при високотехнологичен процес, който се състои от няколко етапа.
Първият е създаването на нужната смес, която се състои от глина и различни еднородни материали. При самото забъркване на сместа се прибавят различни съставки, които определят дизайна и цвета на крайния продукт. Вторият етап е пресоването. Сместа се пресова при много голямо налягане, което гарантира здравината и устойчивостта на създадения гранитогрес. Третият етап е самото изпичане, което се случва при специални условия и при температура над 1200 градуса. Четвъртият и последен етап е създаването на повърхността.
Модерният гранитогрес се разделя на четири вида повърхности – гланцирана, полирана, матирана и релефна. За да създадете елегантна и изискана визия във Вашето жилище, подходящ избор са полираният и гланцираният гранитогрес. Тези повърхности се получават след допълнително полиране на плочките до достигане на нужния ефект. Гланцираният тип гранитогрес създава илюзията за стъклена повърхност върху плочките.
Матираният гранитогрес запазва своите свойства, които е придобил при изработка и не се подлага на допълнителна обработка. Матираният завършек на плочките създава грапавина, която предпазва от подхлъзвания. Матираният гранитогрес е отличен избор за полагане на места с директен достъп до вода като бани, кухни, дворове и други. Дизайнът на този тип гранитогрес ще внесе стил и елегантност във всяко помещение.
Съвременният гранитогрес разкрива голямо разнообразие от различни дизайни. Предлага ни имитации на естествени повърхности като дърво, камък, мрамор и други. Плочките с имитация на естествен дървен материал ще внесат усещане за топлина и домашен уют във Вашия дом. Избирайки го ще пренесете природата в дома Ви. За създаването на кралска визия, то изберете гранитогрес с имитация на мрамор, който ще превърне помещението в пленително място. Любителите на изчистеният дизайн могат да положат в помещението си, гранитогрес с имитация на камък. Той е изключително лесен за комбиниране с различни видове мебелировки и декори.
Какъвто и тип гранитогрес да изберете, съобразете го с Вашите помещения и визията, която искате да постигнете. Не се страхувайте да разтворите цялото си въображение и смело да пристъпите към промяната на Вашия дом. Изберете качествени, красиви и подходящи продукти. Направете дома Ви така, че да се чувствате щастливи в него.