• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Гранитогрес – универсалното и практично решение за дома и офиса

Много често, когато хората се нанасят в нов дом или просто правят ремонт на стария, се налага да сменят подовата настилка. Те се колебаят между гранитогрес или теракота, чудейки се кое от двете ще е най-добрия избор за тях. Често при избора на настилка, хората не са запознати с нейните характеристики и предимства, затова в тази статия ще Ви запознаем с гранитогреса и защо именно той е най-практичното и сигурно решение.
Определено едно от най-големите предимства на модерния гранитогрес е неговата устойчивост на атмосферни условия и студ.
Тези негови характеристики, позволяват поставянето му както в интериора, така и в екстериора, където е подложен на дъжд, вятър или сняг. Затова често може да го видите в дворове на къщи или на обществени места като паркове и други.
С изброените до тук неща, далеч не приключваме с предимствата на съвременния гранитогрес. Той е може би, е единствената настилка, която може да се похвали със своята ниска абсорбация на вода. Модерния гранитогрес притежава 0.05%  водопоглъщаемост, което в сравнение с останалите настилки, го прави истински рекордьор в това отношение.
Други важни характеристики, на които трябва да се обърне внимание е износването и хигиената на гранитогреса. Подът е най-натоварената част в едно помещение, затова настилката трябва да гарантира, че няма да има нужда от смяна след 2-3 години. Съвременния гранитогрес  притежава отлична устойчивост на износване, без значение колко натоварено е помещението. Ако облицовате дома си с него, може да сте сигурни, че настилката ще запази добрия си външен вид, за много по-дълго време в сравнение с други подобни продукти. Въпреки добрите си характеристики при износване, важен елемент е и неговата хигиена. Вероятността за образуване на мухал при модерния гранитогрес е на практика нулева. Той не позволява натрупването и задържането на петна, а почистването му е лесно, бързо и безпроблемно. Новите модели гранитогрес са с висок клас химическа устойчивост, който гарантира, че плочките ще запазят добрите си свойства и външност в продължение на 50 години.
Дотук с предимствата и ползите на гранитогреса. Нека сега разгледаме видовете повърхности и дизайни, които предлага.
При съвременния гранитогрес, може да избирате от три вида повърхности – полирана, гланцирана и матирана. Гланцираната и полирана повърхност се отличават с допълнителният блясък и стил, които придават на плочките. От друга страна матираната повърхност на вид е по-семпла, но за сметка на това създава лека грапавина, която предпазва от подхлъзвания и други инциденти. В зависимост от мястото на което ще се поставя гранитогреса е добре да се прецени, коя от трите повърхности ще е най-практична. Друго отличително качество на съвременния гранитогрес са неговите чудесни имитации. Въпреки че гранитогресът е изкуствено създаден материал, той с лекота пресъздава естествени повърхности като мраморна, дървесна или каменна. Моделите гранитогрес, които имитират мрамор са идеален избор ако искате да създадете луксозно и изискано помещение. Дървесната имитация от друга страна ще придаде комфортна и уютна атмосфера, на която може да се наслаждавате заедно с Вашето семейство. И последна, но не на последно място по стил и визия е имитацията на каменна повърхност, която предлага изчистен и семпъл дизайн, подходящ за съчетаване с различни видове мебелировка.
В заключение бихме казали, че съвременния гранитогрес е универсален материал, който ще покрие всички нужди на всяко домакинство. Той е с високо качество на изработка, гарантираща дългия му живот. От друга страна предлага огромно разнообразие от размери, дизайни и цветове, които ще удовлетворят дори най-претенциозния вкус. Било то за дома или обществено място, за интериора или екстериора, гранитогреса остава най-предпочитаната и сигурна настилка, с която може да създавате модерни и уникални дизайни.