• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Гранитогрес – най-правилният избор за дома

При обзавеждането и ремонта на дома е от изключителна важност да обърнем внимание на всеки детайл. Един не толкова малък, но често пренебрегван детайл е подовата или стенна облицовка. В голям процент от случаите се налага да изберем някои не особено качествени материали за облицоване на пода и стените, което в последствие се превръща в огромен проблем. А всеки знае, че за да получи пълно спокойствие и сигурност, домът се нуждае от здрави основи. Понякога обаче предпочитаме естетиката пред сигурността, което на по-късен етап се оказва грешка и се превръща в разход и загуба на време.
Благодарение на бързо развиващите се технологии, имаме възможността да Ви предложим облицовка, която съчетава в себе си всичко, от което се нуждаете, че и много повече.
В следващите редове ще говорим как подовата настилка гранитогрес във всеки свой вид, модел и размер е най-правилният избор за дома.
Родината на плочките тип гранитогрес е Италия, известна с традициите си по отношение на визия и дизайн. Фактор, който допринася за здравината и високото качество на производство.
Трите основни съставки използвани за производството на гранитогрес са глина, смола и пясък. Точно тези материали са „виновниците“ за здравината и устойчивостта на всеки вид гранитогрес. Изработката на гранитогрес е изключително сложен и високотехнологичен процес. Но предимствата на облицовката тип гранитогрес се дължи основно на 4 много важни стъпки. Към вече хомогенната смес получена при смесването на глината, пясъка и смолата се прибавят различни минерални добавки, които помагат за постигането на желаният цвят на плочките от гранитогрес. Следва двойното пресоване на полученият материал под високо налягане, което отнема цялото количество влага и гарантира здравина и устойчивост. Изпичането на сместа за гранитогрес е при температура по-висока от 1200 градуса и при специални условия. Последният, но не по важност етап от производството на гранитогрес е шлайфането и полирането. Нивото на полиране на гранитогресa определя неговия вид и качествата , в зависимост естествено на търсения ефект.
Точно този изключително модерен и сложен процес е причината гранитогресът да е един от най-желаните материали за облицовка не само на офис сгради и публични пространства, но и у дома.
Всеки тип гранитогрес е с висока издръжливост на температурни амплитуди и не се влияе от влагата. Изключително трудно е да бъде наранена повърхността на този тип плочки, благодарение на неговата твърдост и плътност. Но дори и това да се случи, еднородният материал на гранитогресните плочки ще се погрижи леката забележка да остане напълно невидима. Все по-голям процент от различните видове гранитогрес са с висока студоустойчивост, което ги прави идеални дори за външна облицовка. Друго огромно предимство на облицовката тип гранитогрес е, че спестява време и средства, тъй като не се нуждае от специални грижи, а почистването й е изключително бързо и лесно.
Разбира се, освен забележителната устойчивост, здравина и лесна поддръжка, плочките тип гранитогрес се предлагат и в няколко различни основни вида. Двата най-търсени и известни вида гранитогрес са полираният и матираният.
При отстраняването на повърхностният слой на обикновеният неполиран гранитогрес и последващото полиране на плочката се получава всеизвестният полиран гранитогрес. Наситените цветове и неповторимият блясък на полирания гранитогрес са способни да оставят силни усещания в наблюдателя за изящност, стил и висока класа граничеща с благородството.
Полираният гранитогрес е широко използван за облицовката на хотели, офиси, заведения и дори у дома. Потребителите избират този вид гранитогрес, когато желаят да внесат допълнителен блясък и естествена красота в собственият си дом.
Матираният гранитогрес става все по-предпочитан за облицовка на дома. Причината за този все по-голям процент от потребителите, желаещи матиран гранитогрес е, защото се нуждаят от здравина, но искат да запазят стилното и дискретно излъчване на красивият материал. Основното предимство на матирания гранитогрес е, че без значение кога сте го положили, неговата перфектна външност няма да се промени, нито да загуби естествения си чар. Това прави този вид гранитогрес предпочитан най-вече за помещенията в дома, където натоварването е по-високо като кухнята или антрето. Матираният завършек на гранитогресните плочки осигурява лека грапавина по тяхната повърхност, което намалява опасността от подхлъзване. Това много важно качество на този тип гранитогрес го прави един от най-търсените материали за облицовка на банята.
Както споменахме в по-горните редове, всеки вид гранитогрес комбинира в себе си функционалност и естетика.
Благодарение на напредналите технологии, потребителите вече могат да се насладят на огромно разнообразие от модели, размери и цветове гранитогрес.
Все по-търсени и предпочитани са имитациите на естественият камък и дърво, които много производители на гранитогрес предлагат на пазара. Чрез тях сякаш късче от природата се пренася в дома или офис сградата.
Огромното предимство на гранитогреса е, че той съчетава не само впечатляваща визия, но здравина, устойчивост и дълготрайност.