• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Гранитогрес – вдъхновение и сигурност за всеки вкус

Когато говорим за сигурна и универсална настилка, то гранитогресът е най-доброто решение. Благодарение на многото си предимства, съвременния гранитогрес започва все повече да се налага на пазара, успявайки да задоволи изискванията на всяко домакинство.
В тази статия ще Ви запознаем с предимствата на модерния гранитогрес, огромното разнообразие от размери, повърхностите и дизайни, с които успява да спечели дори най-взискателния вкус.
По своята същност гранитогреса е изкуствено създаден материал със структура близка до тази на естествения камък. Високотехнологичния процес, чрез който се изработва е съставен от няколко етапа. Първо се създава сместа, която е съвкупност от различни еднородни материали, глина, пясък и друго компоненти, от които зависи крайния резултат. В зависимост от материалите, които са добавени в сместа се определя и неговата текстура и цвят. След това от сместа се оформят гранитогресовите плочки, които се пресоват при огромно налягане, което гарантира неговата здравина и устойчивост. Следващата стъпка от създаването на гранитогреса е изпичането на вече пресованите плочки. Те се пекат при специални условия и температура над 1200 градуса.  След изпичането на плочките идва и момента, когато се определя тяхната повърхност.
Съществуват четири основни типа повърхности: матирана, гланцирана, полирана и релефна.
Съвременният гранитогрес с матирана повърхност, запазва основните си характеристики и предимства придобити при неговата изработка. Той предлага стилна и внушителна визия, с лека грапавина по повърхността на плочките. Тази грапавина предпазва от подхлъзвания и нежелани инциденти. Благодарение на това си качество, матирания гранитогрес е изключително подходящ за полагане в помещения, където има възможност да бъде мокрен. Такива помещения са банята, кухнята или коридора. Без значение дали сте поставили матирания гранитогрес преди няколко дни или няколко години, неговата външност ще остане същата все едно е поставен току-що.
Полирания и гланцирания гранитогрес от друга страна се подлагат на допълнителна обработка. Грапавината по повърхността на плочките се премахва, полирайки се изкуствено и обработвайки се допълнително с абразивен материал. Благодарение на полирането, повърхността на плочките притежава допълнителен блясък, придавайки им луксозна и изискана визия. Гланцираната повърхност притежава уникален ефект, който създава илюзия за стъклена повърхност поставена върху плочката.
На практика гранитогреса предлага повърхности, подходящи за всеки вид помещение както за дома, така и за обществени сгради.
За да може да бъде поставян навсякъде, модерният гранитогрес притежава завидни характеристики като: здравина, твърдост, устойчивост на високи механични натоварвания, устойчивост на различни климатични условия и други. Освен това, гранитогресът предлага и огромно разнообразие от различни размери. Може да избирате от 5x5 см до 120x180 см. Малките размери са изключително подходящи за по-малки помещения, като бани и санитарен фаянс, където ще се опитат визуално да увеличат площта. От друга страна плочките с големи размери се използват повече в обществени помещения като офиси, банки и хотели, където най-ефективно да покрият огромната площ.
След като разгледахме повърхностите и размерите, сега нека обърнем внимание и на дизайните, които може да ни предложи съвременния гранитогрес. Съществуват три основни дизайна, които доста успешно успяват да пресъздадат естествените повърхности - мрамор, дърво и камък.
На мода сега е гранитогресът с имитация на дърво. Той успява да пресъздаде дървесната повърхност по начин, който превръща недостатъците й в предимства. С този тип гранитогрес, може да създадете комфорта и уютна атмосфера вдъхновена от природата. Гранитогресът с имитация на камък предлага изчистен и елегантен дизайн, който дава свобода при съчетаването с различни видове мебелировка, позволявайки създаването на индивидуален и стилен интериор. Последно, но не на последно място идва гранитогреса с мраморна повърхност. Той е с луксозна и изискана визия, която ще превърне дори най-семплото помещение в палат.
Несъмнено характеристиките и предимствата на съвременния гранитогрес са изключителни. Той не само се поддържа изключително лесно, но ни позволява да се възползваме от сигурен и функционален материал с огромно разнообразие от размери и дизайни. Дайте свобода на въображението си и създайте внушителни и нестандартни дизайни с помощта на съвременния гранитогрес.