• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Внесете красота и стил с качествен гранитогрес

 Материалът, който всеки познава добре като гранитогрес е сранително нов начин да промените интериора във Вашето жилище, офис, хотел, галерия. Самият гранитогрес е разработен като материал, създаден през 80-те години в Италия. Държава известна със своите традиции по отношение на дизайн и визия. 

Благодарение на отличните си технически характеристики, гранитогресът добива бързо популярност в цял свят. При нас това се случва след падането на комунизма. 
Гранитогресът е хомогенен материал, който има структура подобна на естествените камъни, които срещаме в природата. Неговото производтсво е високотехнологичен и сложен процес. 
Производството на гранитогрес включва четири основни фази:
- Създаване на смес, като за постигане на определен цвят се използват различни минерални добавки
- Пресоване на получения материал при високо налягане, като така се гарантира за неговата здравина и устойчивост при натоварване
-  Изпичане на хомогенната смес при температура от над 1000 градуса при специални условия
- Полиране и шлайфане – в зависимост от търсените специфични качества, материалът се полира до получаване на желания ефект. Благодарение на степента му на полиране се променят и неговите качества. 
Съществуват различни видове гранитогрес – полиран гранитогрес, калиброван, матиран и релефен. Разликите между тях са основно в степента на огледалност, която е постигната след полирането на материала. 
Калиброваният гранитогрес е малко по-специфичен, тъй като е патентован относително скоро. Той представлява лазерно нарязан гранитогрес, който редуцира значително фугите между отделните елементи. 
Най-много е търсен полирания гранитогрес, заради усещането за висока класа и разкош, които вдъхва в хората заради красивия си дизайн. Гранитогрес може да бъде направен от различни съставни елементи, като това най-често са естествени камъни. По този начин се постига тяхната здравина, устойчивост и външен вид. 
Едни от най-често използваните при производтсвото на гранитогрес естествени камъни са: мрамор, гранит и други срещани в природата материали. 
За разлика от обикновения теракот, гранитогресът е доста по-здрав материал, въпреки че при неправилно боравене с него също може да бъде счупен и повреден. 
В днешно време гранитогрес се използва както в дома, така и в множество обществени помещения – офиси, банки, галерии, библиотеки, магазини, заведения и други. Полагайки какъвто и да е гранитогрес, всяко едно помещение ще стане по-стилно и елегантно място. Благодарение на красивият дизайн, който може да предложи, гранитогресът стана толкова полулярен. 
Не трябва да се забравя, че колкото по-агресивно полиране се направи на този материал, то толкова повече той изтънява и губи от своята устойчивост и здравина. Използването на гранитогрес се е превърнало в разумен и естетичен начин да се постигне разкошен визуален ефект на една изключително достъпна за всеки цена. Съвременният гранитогрес е начин да разполагате с една лесна за поддържане и същевременно изключително привлекателна повърхност, която с гордост да показвате на своите гости. 
Човек трябва да обновява помещенията, които ежедневно използва. С модерният гранитогрес можете да бъдете в крак с модата. Не е задължително да вложите много средства, за да създадете стилна и изискана атмосфера във Вашия дом. Заложете на качествени продукти, които можете на изберете от магазините на Баня Стил. Ние ще Ви помогнем да създадете мечтаният от Вас дом!