• Плочки за баня
  • Гранитогрес
  • Мебели за баня
  • Душ кабини
  • Аксесоари за баня

Ваната - гарантирано удоволствие векове наред!

Ваната се е превърнала в емблема на класическата баня! Дълги години, тя еволюира, но не губи, по никакъв начин, своето актуално място сред дизайнерските предложения за обзавеждане на  баня!
Всяка вана спокойно може да бъде наречена „домашно СПА удоволствие“, което да надмине всички Ваши очаквания за релакс вкъщи!
Ако погледнем назад в Световната история, с радост ще установим приложението на т.нар. Вана. Още по времето на Луи 15, ваната е символ на класа и положение в обществото. Многочасовите бани, които френският крал е взимал, са били едно, отпускащо сетивата, удоволствие или наречено в днешно време – СПА преживяване.
Приложението на една такава вана се наблюдава както в епохата на Ренесанса, така и в Класицизма.
В днешно време, всяка вана има своето специално отношение към банята. Богатият избор на вани, прави решенията Ви все по-трудни, тъй като всеки ден, на пазара, излизат все по-нови и нови модели вана – по-блестящи от предходните.
При изборът Ви на вана е хубаво да се съобразите с формата, размерите и удобствата, които търсите.
Ако разполагате с малко пространство, в което трябва да я поместите, то ъгловата вана е чудесното решение за малката Ви баня! Освен, че не заема много място, тя предлага и отлични характеристики, според които, Вие ще се почувствате на седмото небе!
Ако пък банята Ви е сравнително просторна и нямате проблем с мястото, отредено за Вашата вана, изборът Ви ще бъде още по-лесен. Правоъгълната вана, която може да поставите, където сметнете за удобно, без да се налага да я вграждате, е класически пример за вана от времето на Крал Луи. Дори и в 21век, този модел вана е все още актуален – вана с позлатени/посребрени крачета и ръчно изработени орнаменти.
Ако домът Ви е типичен представител на съвременния дизайн и желаете всичко в него да е по последен писък на модата, то вградената вана тип джакузи е създадена за Вас! Ще я намерите в правоъгълни или овални форми, според цялата архитектура на банята!
Малко след като ваната е създадена, тя става не само начин за поддържане на хигиена, но и метод за откъсване от натовареното ежедневие и лек за духа и тялото! Това сочат древни записки по времето на велики владетели, които са използвали своята вана за лечебен център и отдих след тежки битки.
В древен Египет, Клеопатра, ежедневно, е взимала вана с мляко и етерични масла за по-здрава и озарена кожа!
На базата на тези исторически данни, днешните дизайнери на вана, чудесно успяват да съчетаят приятното с полезното, за да може, ние потребителите да пресъздадем лечебно удоволствие за тялото и душата! Пример за това е хидромасажната вана. Тя ще помогне да стимулирате Вашето кръвообращение, без да се налага да правите каквито и да е движения. Аеромасажните вани са аналогични със също толкова добър терапевтичен ефект! За още по-добър комфорт, може да изберете аксесоари към Вашата вана – възглавничка, седалка или дръжка.
Съвременната вана предлага още куп удобства – LED осветление, вградено радио и дистанционно управление. Вана с вградени смесители или каскадни такива.
Материалите, от които всяка вана е изградена, са също толкова разнообразни. Може да избирате сред акрилна вана, вана с метални орнаменти или изцяло метална конструкция.
Не се колебайте, а превърнете банята си в истински Спа център. Пригответе горещата си вана след тежък, изтощителен ден. Напълнете я с всякакви ароматни и етерични масла. Запалете свещи навсякъде и отпуснете душата си!
Гарантирано удоволствие, което ще бъде актуално векове напред!